Tijdens de kick-off zijn genodigden geïnformeerd over de inhoud van het programma. Professor dr. Erik Scherder, hoogleraar en hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, was een van de gastsprekers tijdens dit evenement. Hij heeft, op zeer inspirerende wijze een presentatie over ‘bewegen en het brein’ gegeven.

Bewegingsgerichte zorg

Programmamanager Susan Vrijkotte heeft een toelichting gegeven op dit onderzoek, waarbij de effecten van bewegingsgerichte zorg gemeten worden. Betrokken medewerkers van Solis hebben van Dr. Angèle Jonker, gepromoveerd sociaal gerontologe, een toelichting gekregen op de training die zij hen zal geven.

Zorggroep Solis beoogt met dit programma nog meer inzicht te krijgen in wat beweging doet voor deze groep mensen en met name voor onze cliënen en bewoners. De resultaten van het onderzoek, met een looptijd van een jaar, zullen na afloop bekend gemaakt worden.

Metingen

Eind maart, begin april 2014 zijn de eerste testen afgenomen bij de deelnemende bewoners. Het was even spannend hoe alles zou gaan maar de 0-meting ging voorspoedig. Van dinsdag 17 juni t/m maandag 30 juni is het tweede meetmoment. Deze meting zal vergelijkbaar zijn met de vorige meting. Rond 10 juni zal het personeel de vragenlijsten weer ontvangen en mantelzorgers kunnen rond 17 juni weer een nieuwe vragenlijst verwachten.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het project Dementie in beweging, neem dan contact op met Susan Vrijkotte, susan.vrijkotte@zorggroepsolis.nl.