Dementie

Ik en dementie

Ik en dementie - Zorggroep Solis

 

Ik ben best vergeetachtig, heb ik dementie?
Hoe ga ik om met mijn dementerende familielid?
Hoe kan ik de beste zorg krijgen?

Met deze en alle andere vragen kunnen mensen met dementie, partners, familieleden en mantelzorgers  terecht bij Zorggroep Solis. Onze specialisten informatie, adviseren en begeleiden de dementerende en de familie.

De mogelijkheden van Zorggroep Solis:

  • Casemanager dementie; Karla Hofman en Netty van de Grootevheen zijn casemanager Dementie bij Zorggroep Solis. Zij weten raad met al uw vragen en onzekerheden als het gaat om dementie.
  • Solis thuiszorg; U wilt met een gerust, veilig en verzorgd gevoel thuis kunnen (blijven) wonen. Maar u kunt het niet meer alleen. Dan roept u hulp en zorg in van Solis thuiszorg. 
  • Vrijwilligers van Will; Will is de vrijwilligerscommunity van Zorggroep Solis waar vraag en aanbod van vrijwilligerswerk elkaar vindt. Met behulp van Will is het vinden van iemand die de klus graag klaart makkelijk en onder handbereik. 
  • Nachtzorg van Solis thuiszorg: Er kunnen situaties zijn waar het u niet verstandig en verantwoord is om een lange tijd alleen thuis te zijn. U kunt niet alleen overdag, maar ook in de nacht gebruik maken van ons zorgaanbod. Nachtzorg wordt op maat worden ingevuld. 
  • Dagbesteding; Heeft u meer hulp, advies en begeleiding nodig bij dagelijkse bezigheden? Dagbesteding biedt uitkomst aan zelfstandig wonende ouderen die te maken hebben met licht geheugenverlies, vereenzaming of een lichte vorm van desoriëntatie. Elke dag komt een groep senioren bij elkaar in een gezellige ruimte. 
  • Geestelijke verzorging; De geestelijk verzorger staat samen met u stil bij hoe het met u en uw dierbaren gaat. Hij/zij biedt ruimte om gevoelens en zingevingsvragen met u te bespreken. Die ruimte is er voor iedereen, ongeacht de levensbeschouwelijke achtergrond.

In de folder Dementie vindt u alle informatie over de hulp die Zorggroep Solis u kan bieden.