Woonzorgcentrum Groote & Voorster

Woonzorgcentrum Groote & Voorster
"Het is net als vroeger, ik kan zo naar de markt wandelen."

Middenin het centrum van Deventer, vlakbij het station, het marktplein en de gezellige winkelstraten ligt het Groote & Voorster. Een levendig woonzorgcentrum van Zorggroep Solis met een huiselijke sfeer.

Wat bij binnenkomst direct opvalt, is de sfeervolle 'Resiuszaal'. Hier kunnen bewoners dagelijks genieten van de verse à la carte maaltijden. Familie, vrienden en omwonenden zijn ook van harte welkom om mee te eten. Er is een hoek met kleine zitjes, waar men wat meer privacy heeft. Hier kunnen bewoners ’s ochtends en ’s middags samen een kopje koffie of thee drinken. Ook in het verpleeghuis is een centrale ontmoetingsruimte, ‘De Swaen’. Hier wordt van alles georganiseerd, maar bewoners kunnen hier ook een drankje drinken. Het woonzorgcentrum beschikt over een kerkzaal, waar diverse kerkdiensten en vieringen plaatsvinden. Het huis biedt ook ruimtes, waar bewoners hun eigen feestje kunnen vieren. Buiten bevindt zich een speciale Alzheimertuin en een prachtig aangelegde binnentuin, een stukje rust en natuur midden in het centrum van Deventer.

Iedereen is welkom

Onze deuren staan ook open voor wijkbewoners en bewoners van aanleunwoningen. Zij kunnen (tegen een vergoeding) ook gebruikmaken van onze voorzieningen en (groeps)activiteiten. Niet zelden leidt dat al tot bijzondere ontmoetingen en gezellige gesprekken.

Groote & Voorster heeft 3 Gastvrijheidssterren.

Zorg en capaciteit

Verzorgingshuis                           77 plaatsen
Verpleeghuis                                72 plaatsen
Zelfstandige zorgwoningen       50 (aanleun)woningen

Cliëntenraad

Een cliëntenraad is een medezeggenschapsorgaan voor cliënten. De cliëntenraad van Zorggroep Solis vertegenwoordigt de cliënten van onze zorginstelling en behartigt hun belangen. De cliëntenraad spreekt met managers en directie en oefent op die manier invloed uit op de kwaliteit van de zorg binnen de instelling. Elke woonzorglocatie heeft een cliëntenraad; de zogenaamde Lokale Raad. Die meedenkt, meepraat en meebeslist. Het gaat hier vooral om de dagelijkse gang van zaken, die in de eigen locatie spelen. Zoals voeding, hygiëne, veiligheid en activiteiten.

Contact
U kunt de Lokale Raad bereiken via de receptie van Groote & Voorster, tel.: (0570) 666 666 of via  e-mail ClientenraadGenV@zorggroepsolis.nl.

Ortis praktijk

In woonzorgcentrum Groote & Voorster is een Ortis praktijk gevestigd. U kunt contact opnemen met de praktijk via het Afsprakenbureau.