Woonzorgcentrum Groote & Voorster

Woonzorgcentrum Groote & Voorster
"Het is net als vroeger, ik kan zo naar de markt wandelen."

Middenin het centrum van Deventer, vlakbij het station, het marktplein en de gezellige winkelstraten ligt het Groote & Voorster. Een levendig woonzorgcentrum van Zorggroep Solis met een huiselijke sfeer.

Wat bij binnenkomst direct opvalt, is de sfeervolle 'Resiuszaal'. Hier kunnen bewoners dagelijks genieten van de verse à la carte maaltijden. Familie, vrienden en omwonenden zijn ook van harte welkom om mee te eten. Er is een hoek met kleine zitjes, waar men wat meer privacy heeft. Hier kunnen bewoners ’s ochtends en ’s middags samen een kopje koffie of thee drinken. Ook in het verpleeghuis is een centrale ontmoetingsruimte, ‘De Swaen’. Hier wordt van alles georganiseerd, maar bewoners kunnen hier ook een drankje drinken. Het woonzorgcentrum beschikt over een kerkzaal, waar diverse kerkdiensten en vieringen plaatsvinden. Het huis biedt ook ruimtes, waar bewoners hun eigen feestje kunnen vieren. Buiten bevindt zich een speciale Alzheimertuin en een prachtig aangelegde binnentuin, een stukje rust en natuur midden in het centrum van Deventer.

Iedereen is welkom

Onze deuren staan ook open voor wijkbewoners en bewoners van aanleunwoningen. Zij kunnen (tegen een vergoeding) ook gebruikmaken van onze voorzieningen en (groeps)activiteiten. Niet zelden leidt dat al tot bijzondere ontmoetingen en gezellige gesprekken.

Groote & Voorster heeft 3 Gastvrijheidssterren.

Zorg en capaciteit

Verzorgingshuis                           77 plaatsen
Verpleeghuis                                72 plaatsen
Zelfstandige zorgwoningen       50 (aanleun)woningen

Cliëntenraad

De cliëntenraad is een groep mensen die de gemeenschappelijke belangen van onze cliënten behartigt. Dit kan door in gesprek te gaan met de zorgverleners, managers, bestuurders, maar ook met cliënten, mantelzorgers en familieleden. De cliëntenraad praat mee, denkt mee en adviseert over alles wat voor de cliënten belangrijk is. De cliëntenraad is een onafhankelijke en kritische gesprekspartner die serieus wordt genomen. Ook mag de cliëntenraad zijn mening geven of met ideeën komen over hoe het dagelijkse leven van de cliënten beter kan. Kortom, de cliëntenraad kan daadwerkelijk iets betekenen als het gaat om het welzijn en de kwaliteit van zorg van onze cliënten.

Meer informatie:
Email: ClientenraadGenV@zorggroepsolis.nl

Ortis praktijk

In woonzorgcentrum Groote & Voorster is een Ortis praktijk gevestigd. U kunt contact opnemen met de praktijk via het Afsprakenbureau.