Inzet huiselijkheidscoaches

27-10-2016, 11:18
Inzet huiselijkheidscoaches

Mogen we ons even voorstellen?

Wij zijn de huiselijkheidscoaches die vanaf oktober worden ingezet op de verpleegafdelingen en in het woon- zorgcentrum intramuraal.

 

In onze rol van huiselijkheidscoach voeren we gezellige en eenvoudige activiteiten uit op huiskamers: in centrale ruimtes of in de appartementen, zetten een programma op voor cliënten, brengen we cliënten met elkaar in contact als zij dezelfde wensen hebben en we enthousiasmeren onze collega’s om ook activiteiten uit te voeren. Hiervoor hebben we een aantal uren uur per week beschikbaar. We zijn heel blij dat er tot en met 2018 subsidiegeld vanuit de subsidieregeling Waardigheid en trots beschikbaar is, waardoor we dit mooie project vorm kunnen geven en de cliënt hierdoor nog meer centraal kunnen zetten. Belangrijk hierin is dat we de cliënt echt gaan zien en echt gaan horen wat begint bij het ontmoeten van de cliënt en nabij willen zijn.

Om deze rol goed vorm te kunnen geven volgen we een training van 2 dagdelen. Daar krijgen we handvatten aangereikt door o.a. Marjolein Obdeijn (activiteitenbegeleidster PWJ) die ons meeneemt in het organiseren van laagdrempelige activiteiten. We hopen dat we ook na 2018, samen met al onze collega’s, hebben bereikt dat we onze cliënten een zinvolle dagbesteding kunnen aanbieden middels laagdrempelige activiteiten op de afdeling en dat het vanzelfsprekend deel uitmaakt van onze zorgtaken.

Wij hebben er heel veel zin!

Vriendelijke groeten,

Nina (Voorhorst), Nathalie (Rande), Carla en Denise (Spikvoorde), Margit (Linde), Annie (Oxe), Jessica (Assink), Ans (Dorth), Wilma (Averloo), Danielle en Jacintha (WZC Groote & Voorster), Meta, Jose en Esther (WZC De Bloemendal) en Nathalie (Wiechink)