Lancering Document Beheer Systeem, afscheid van Synergy

13-1-2017, 00:00

Maandag 16 januari is het zo ver. Wij nemen afscheid van het huidige Document Beheer Systeem (DBS) Synergy. Via het nieuwe DBS worden alle documenten op een veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker manier toegankelijk gemaakt via ons eigen intranet.

Vanaf 16 januari 2017 zal Synergy niet meer beschikbaar zijn maar kan je ze vinden onder de knop "Documenten".

Het grote voordeel is dat je ook zonder Solisaccount (dus zonder in te loggen op Windows) bij de documenten kunt, en dat deze gewoon vanaf je (eigen) mobiele telefoon te benaderen zijn. Dat is wel zo gemakkelijk zo naast je Nedap dossier app wanneer je aan het werk bent. Natuurlijk moet daarvoor wel op intranet ingelogd worden en moet je je account geactiveerd hebben (zie melding op intranet van 20 december).

Het nieuwe DBS is op maat gemaakt. Het is overzichtelijker en eenvoudiger in gebruik en onderhoud, maar is uiteraard wel ingericht volgens de HKZ-normen waaraan Solis moet voldoen. Wij verwachten dan ook dat de overgang in alle opzichten een positieve ontwikkeling zal zijn.

Hoe werkt het? Nou, dat is gelukkig niet te moeilijk gemaakt. Wanneer je op het intranet bovenin de balk klikt op de knop "Documenten", dan opent het DBS. Je staat dan meteen in het zoekscherm en je kunt de term typen waarop je wilt zoeken. Het systeem zoekt op titel maar zoekt ook meteen in de documenten zelf. Je krijgt dus altijd relevante documenten in beeld. Zoek je toch liever op een categorie dan kan dat via het rechter menu "Categoriën"

Je ziet bijv. achter een document ook een sterretje staan. Hiermee kun je een document als favoriet opslaan. Zo kun je gemakkelijk later met de filterknop naast het zoekvenster  met 1 druk op de knop je favorieten in beeld brengen. 

Vragen en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom. Deze kan je mailen naar Xenia.Marten@zorggroepsolis.nl