Zorggroep Solis en St. IJssellandschap bestaan 750 jaar!

26-4-2017, 12:21
Zorggroep Solis en St. IJssellandschap bestaan 750 jaar!

Op 22 december 2017 bestaan Zorggroep Solis en de Stichting IJssellandschap 750 jaar. Een leeftijd en een geschiedenis die het waard is om bij stil te staan en te vieren. Beiden zijn voortgekomen uit de Vereenigde Gestichten, een organisatie die zich al eeuwenlang inzet voor kwetsbare ouderen binnen Deventer. In ruil voor een goede oudedagsvoorziening schonken mensen hun land en/of bezittingen soms aan een zorgorganisatie. In 1986 is het beheer van de hieruit ontstane landelijke eigendommen ondergebracht in de Stichting IJssellandschap. Solis is - dankzij de inzet van betrokken medewerkers, vrijwilligers en stakeholders - sinds 1267 zorg blijven verlenen aan kwetsbare mensen in Deventer en omstreken.

 

Vieren

Natuurlijk hoort er een (klein) feestje bij een dusdanig uniek jubileum. Dit zullen we op de locaties en in de thuiszorg op een persoonlijke manier samen met onze cliënten, familie en vrijwilligers gaan doen. In dit kader gaan we na de zomer BBQ’s organiseren voor medewerkers, gaan we wat extra’s doen voor onze vrijwilligers tijdens de vrijwilligersavonden, organiseren we een aantal projecten voor cliënten, wijkbewoners en gaan we iets unieks doen voor mantelzorgers.

Project Lang leve Solis!

In samenwerking met het Bureau Kunstcircuit vieren de bewoners, vrijwilligers en professionals een feest van dans, theater en fotografie. Op 3 locaties van Solis is een specifiek project ontwikkeld vanuit steeds een andere kunstdiscipline, waarbij het eigen verhaal van de bewoner(s) centraal staat. De projecten gaan over ontmoeting, herinnering, heimwee en verwondering over het hier en nu. En de projecten zijn ontworpen met het oog op het profiel van de bewoners van het betreffende huis. De 3 projecten zullen in mei, juni en oktober 2017 plaatsvinden.

 

Hulp gezocht voor het jubileumdiner mantelzorgers

We gaan op 22 december 2017 samen met de Stichting IJssellandschap een diner organiseren voor 750 mantelzorgers. Niet per definitie mantelzorgers die aan Solis verbonden zijn, maar allerlei mantelzorgers in en rond Deventer. Door alle veranderingen in de zorg, en de toenemende druk die dit op hen legt, willen wij hen graag in het zonnetje zetten. Het diner zal plaatsvinden in de prachtige (kerst) setting van de Lebuïneskerk.

 

Wij hebben jullie hulp daarbij nodig! Vanuit het idee dat we de rollen even omdraaien willen wij de volledige zorg – in dit geval de bediening van alle gasten – zelf doen. Hiervoor hebben wij de hulp van minimaal 200 collega’s en vrijwilligers nodig die het leuk en bijzonder vinden om dit te mogen doen, en ook zin hebben om hier de schouders onder te zetten.

Dus wie biedt?! Je kunt je hier aanmelden. Als je eerst meer informatie wilt mail dan je vragen even naar mij, tineke.spijkers@zorggroepsolis.nl