bewoners bewegen

22-6-2017, 00:00

Beter slapen door te bewegen. Hoe zit dat?

Wat gebeuren er toch mooie dingen op het gebied van bewegen bij Solis. In de Colm stond laatst het prachtige verhaal van de cliëntenraad over de Silverfit Mile; de fiets die voor een televisiescherm staat zodat je door de stad of het bos kunt fietsen.
Te gek dat ook de cliëntenraad beweging promoot!
En wat te denken van het nieuwsbericht dat er ook op Rande een Silverfit Mile staat en dus beschikbaar is.
Voor cliënten bij Solis is er steeds meer mogelijk om in beweging te zijn en daar mogen we best trots op zijn!

Graag breng ik nog een belangrijk voordeel van bewegen onder de aandacht.
Wist u dat u door te bewegen beter kunt slapen?
Door overdag actief te zijn (het liefst buiten) is de lichaamstemperatuur, de hartslag en de stofwisseling hoger. Dit zorgt ervoor dat u wakker blijft.
Om goed te kunnen slapen, moeten de lichaamstemperatuur, de hartslag en de stofwisseling juist dalen. Pas dan kunt u in slaap vallen.
Bij mensen die regelmatig bewegen is het verschil tussen de lichaamstemperatuur, de hartslag en de stofwisseling overdag en ‘s nachts groter dan bij mensen die niet veel bewegen. Mensen die regelmatig bewegen vallen hierdoor sneller in slaap en hebben ook een betere slaap.
Daar komt bij dat mensen die weinig bewegen en veel in een stoel zitten, overdag makkelijker een of zelfs meerdere dutjes doen. Hierdoor is het lichaam aan het einde van de dag niet voldoende vermoeid om goed te kunnen slapen. Meer beweging zorgt voor een afname van het aantal dutjes overdag en maakt dat het lichaam aan het einde van de dag behoefte heeft aan slaap.

Ik wens u veel beweegplezier en hele fijne nachten!

Susan Vrijkotte