Lang leve Solis 750 jaar; Foto-expositie "Achter de Geraniums"

31-5-2017, 11:41

Graag nodig ik je uit de foto-expositie Achter de geraniums te gaan bekijken in woon-zorgcentrum Groote en Voorster (Smedenstraat).

De foto’s zijn gemaakt door Gosia Kalisciak in het kader van het project Achter de Geraniums, onderdeel van Lang leve Solis!

Solis bestaat dit jaar 750 jaar en in samenwerking met Kunstcircuit viert Solis dit jubileum samen met bewoners, vrijwilligers en professionals. Op 3 locaties van Solis is een specifiek project ontwikkeld vanuit steeds een andere kunstdiscipline, waarbij het eigen verhaal van de bewoner(s) centraal staat. De projecten gaan over ontmoeting, herinnering, heimwee en verwondering over het hier en nu. Achter de Geraniums was het eerste project dat plaatsvond van 8 t/m 12 mei op locatie Groote en Voorster.

Lang leve Solis! heeft het karakter van een verrassingsfeestje: vijf achtereenvolgende dagen komen kunstenaars/docenten naar de locatie om kwartier te maken en met de bewoners aan de slag te gaan. Aan het eind van de week wordt het resultaat getoond in een voorstelling en bij deze locatie ook een foto-expositie.

 

Achter de Geraniums (fotografie-theaterproject) werd uitgevoerd olv Luisella Lai (regie, spel), Mariette Bastiaansen (zang, spel), Floor Snip (hoorspel) en Gosia Kalisciak (fotografie).

 

Het volgende project Mag ik deze dans van u? is een dansproject en deze gaat op 12 juni van start op locatie De Bloemendal.

 

De expositie is prachtig geworden. Ga vooral kijken! De expo is tot medio september te zien en is te vinden op de begane grond.

 

Met vriendelijke groet,

Richard Kiesbrink en

Lilian Vos (Kunstcircuit Deventer)