Storm in zorgland

16-11-2015, 00:00
Storm in zorgland

Er staat een stormachtige wind op de zee waarop het schip van Zorggroep Solis vaart. Die wind komt voortdurend uit richtingen die je niet verwacht. Dat vraagt heel wat van de bemanning, de stuurman en de kapitein.

Zorggroep Solis heeft te maken met wat er dagelijks in zorgland gebeurt, met wat er per week anders is. De overheid komt met wetten die de zorgkosten omlaag moeten brengen. Maar een wet is nog niet van kracht of er verandert al weer iets. Voor Zorggroep Solis is het een enorme klus om de bemanning aan het werk te houden. En gemotiveerd aan het werk te houden. Vooral dat laatste is heel lastig. Waarom zou je je werk nog met hart en ziel blijven doen als je niet eens zeker weet of je hier volgende maand nog werk hebt?
Het bestuur van Zorggroep Solis moet steeds goed reageren op de snel veranderende regels. Tegelijkertijd wil Solis een goede en betrouwbare werkgever zijn. Dat gaat niet altijd goed samen.

Kijk op de voorbeelden hieronder, zodat je weet waardoor het schip van Zorggroep Solis zo schudt en af en toe gevaarlijk overhelt.

Een goede werkgever?

In deze lastige tijd is het moeilijk om een goede werkgever te zijn. Een goede werkgever is betrouwbaar, vecht voor zijn personeel. Dat is wat Solis wil en waar Solis voor staat. Maar daarin worden we belemmerd door winden die uit verschillende richtingen waaien.
Ondanks de onzekerheden hebben we je inzet en enthousiasme heel hard nodig om zorg te leveren van hoge kwaliteit. Dan kunnen en durven we alle stormen te trotseren. Tegelijkertijd kunnen we je niet alle zekerheden bieden voor de langere termijn.
Wat we je wel kunnen aanbieden, is scholing. Via Solis Leerplein kun je jezelf aantrekkelijk maken in je beroep. Zo vergroot je je inzetbaarheid bij Solis of daarbuiten.
Wat we ook kunnen doen, is je zo goed mogelijk informeren over wat er allemaal speelt, met welke invloeden we te maken hebben. Dan weet je waarom we soms nare beslissingen moeten nemen. Daar wordt de beslissing niet minder naar van, maar dan ken je de achtergrond.