Solis presenteert zich aan sociale wijkteams

17-11-2015, 00:00

De gemeente Deventer heeft alle zorgaanbieders die in Deventer maatwerkvoorzieningen WMO leveren de kans gegeven om zichzelf te presenteren aan 9 sociale teams in Deventer. Dit kon tijdens twee ontmoetingsbijeenkomsten, ieder met een eigen thema. Een mooie kans om onze organisatie te presenteren aan de leden van de sociale teams.

Dinsdagavond 10 november stond de ontmoetingsbijeenkomst in het teken van “individuele begeleiding”. Op dinsdag 17 november was het thema 'groepsbegeleiding'. 

Inhoud ontmoetingsbijeenkomsten

De avonden werden geopend door wethouder Jan Jaap Kolkman. De sociale teams kregen in drie rondes van een half uur de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende aanbieders. Aanbieders konden zichzelf presenteren aan statafels en/of via een elevator pitch (een filmpje of live presentatie van maximaal 1 minuut). Na de drie kennismakingsrondes stond er een borrelhapje en een drankje klaar en was er nog tijd voor informeel ontmoeten.

10 november

Op dinsdag 10 november, thema: individuele begeleiding, was Solis samen met 72 andere organisaties, aanwezig. De ongeveer 40 a 45 leden van de sociale wijkteams hadden deze avond de gelegenheid om met alle aanbieders kort kennis te maken. Het was een drukke avond, er zijn veel gesprekken gevoerd met collega zorgaanbieders maar vooral met leden van de sociale wijkteams. Wat opviel is dat lang niet iedereen op de hoogte is van het feit dat Solis ook kinderthuiszorg levert.  

Hierbij ook een link naar ons elevator pitch

17 november

Op dinsdag 17 november, thema: groepsbegeleiding, was Solis samen met 40 andere organisaties, aanwezig. Ook tijdens deze avond was er volop gelegenheid om met alle aanbieders kort kennis te maken. Het aantal zorgaanbieders was minder, dus er was meer ruimte voor wat langere kennismakingsgesprekken. Opvallend tijdens deze avond was dat de leden van de sociale wijkteams niet echt op ons afkwamen. Solis thuiszorg, dat kennen we wel. Het filmpje dat tijdens de pitch werd afgespeeld werd goed ontvangen.

Link naar de elevator pitch

Training door Solis thuiszorg aan leden sociale wijkteams 

De organisaties die leden hebben geleverd voor de sociale wijkteams zijn verplicht gesteld alle leden een training aan te bieden. Donderdag 19 november geeft Solis thuiszorg een dag lang training aan de eerste club (15 mensen). Wederom een uitgelezen kans die Solis thuiszorg goed benut om zich te profileren en te presenteren.