Deelnemers gezocht voor beweegprogramma DOET

8-12-2015, 15:27
Deelnemers gezocht voor beweegprogramma DOET

Wat doet DOET, wat deed DOET, word DOET deed of blijft DOET DOET? We hebben goed nieuws, want DOET blijft niet alleen DOET maar krijgt waarschijnlijk zelfs een aanvulling en evolueert van beweegprogramma steeds meer naar een leefstijlprogramma. En we zoeken deelnemers!
 

DOET gaat ook in 2016 van start! 

Na de succesvolle pilot met 2 groepen deelnemers in 2015, gaan we in 2016 door! Solis heeft besloten om de gok te wagen omdat we het belang voor de cliënten te groot vinden. We hebben daarbij als doel om niet 2 maar 4 groepen deelnemers in 2016 mee te kunnen laten doen aan DOET. Dat gaat een uitdaging worden, maar we gaan ons er 100% voor inzetten!

Van beweegprogramma naar leefstijlprogramma

Op dit moment bekijken we de mogelijkheid om het beweegprogramma uit te breiden met onderdeel dat is gericht op Vitamine D inname en eiwitinname, aangezien de doelgroep hier vaak een tekort aan heeft. 
Hoe we dit precies gaan vormgeven, weten we nog niet. Maar we denken dat het een waardevolle aanvulling is op het programma. 
Het beweegprogramma wordt daarmee meer een leefstijlprogramma waarbij training, voeding en veiligheid speerpunten zijn.

Deelnemers gezocht, aanmelden kan hier

DOET zal van start gaan in april 2016 maar voor die tijd moeten de screening en intake plaatsvinden, evenals de groepsindeling. Het is daarom van belang dat potentiële deelnemers vroegtijdig worden aangemeld (liefst eind januari/begin februari). Er komen nieuwe flyers die we gaan verspreiden om daarmee meer bekendheid en meer aanmeldingen te krijgen. 

Als geheugensteuntje heb ik nog wel de flyer van 2015 toegevoegd aangezien de opzet grotendeels hetzelfde zal blijven (we denken dus na over het toevoegen van voedingsadviezen, het koffiemoment voor de mantelzorger komt te vervallen, daar is in 2015 geen gebruik van gemaakt, en de startdatum wordt aangepast).
Aanmelden kan nog steeds via beweegprogrammaDOET@zorggroepsolis.nl.

Susan Vrijkotte, Programmamanager Dementie