Zorggroep Solis gaat "Aan Tafel"

18-2-2016, 14:54

Pilot "Aan Tafel" succes op PW Janssen

In het vierde kwartaal van 2015 is op afdeling Rande en Oxe gestart met de pilot “Aan Tafel”. Aan Tafel is een initiatief van Van Hoeckel, de partner van Zorggroep Solis voor eten en drinken.

Pilot “Aan Tafel” succes op PW Janssen

In het vierde kwartaal van 2015 is op afdeling Rande en Oxe gestart met de pilot “Aan Tafel”. Aan Tafel is een initiatief van Van Hoeckel, de partner van Zorggroep Solis voor eten en drinken.  Aan Tafel is een applicatie waarmee de afdelingen direct hun bestelling bij Van Hoeckel kunnen plaatsen. Tussenkomst van de keuken en het magazijn is niet meer nodig. Het assortiment waaruit een keuze gemaakt kan worden, is gelijk aan het assortiment zoals in een supermarkt te krijgen is.  Een veel groter assortiment dus dan vanuit de keuken en het magazijn te bestellen is. Voor de afdelingen wordt het dus eenvoudig gemaakt de bestelling af te stemmen op de behoefte en voorkeuren van de bewoners. Per bewoner kan een budget gekoppeld worden waarmee de afdeling de beschikking krijgt over een “portemonnee” waarmee de dagelijkse boodschappen besteld worden. Wie slim inkoopt houdt geld over om extraatjes mee te kunnen kopen. Zo is het al regelmatig voorgekomen dat er op Oxe en Rande op zaterdagavond chips voor bij de buis waren of een heerlijke cake voor bij de koffie op zondag.

In de opstartfase was sprake van wat moeilijkheden. Zo moesten de afdelingen wennen aan het feit dat niet dagelijks besteld wordt, maar drie keer in de week. Ook de deadline van bestellen voor 12.00u is niet altijd gehaald. Deze opstartproblemen zijn inmiddels opgelost doordat er routine is ontstaan.

Samen met Van Hoeckel zal op korte termijn bekeken worden of Aan Tafel ook op andere plekken binnen Zorggroep Solis geïntroduceerd kan worden.