Nieuws

750 jaar Solis: week voor (buurt)bewoners op en rond de Bloemendal

750 jaar Solis: week voor (buurt)bewoners op en rond de Bloemendal

6-6-2017, 10:42

In samenwerking met het Bureau Kunstcircuit vieren we samen met bewoners, vrijwilligers en professionals een feest van dans, theater en fotografie. Op 3 locaties van Solis is een specifiek project ontwikkeld vanuit steeds een andere kunstdiscipline, waarbij het eigen verhaal van de (buurt)bewoner(s) centraal staat. De projecten gaan over ontmoeting, herinnering, heimwee en verwondering over het hier en nu. Het tweede project zal van 12-16 juni op locatie de Bloemendal plaatsvinden.

In Beweging!

In Beweging!

6-6-2017, 00:00

Binnenkort zal ‘In Beweging!’, een inspiratiesessie voor en door lokale initiatieven in Deventer op 20 juni in Natuurderij Keizersrande, voor de eerste keer worden gehouden.

Medewerkers Rentree zetten zich in op Spikvoorde

Medewerkers Rentree zetten zich in op Spikvoorde

6-6-2017, 00:00

Op dinsdag 23 mei ging er een groep enthousiaste medewerkers van Rentree aan de slag op locatie Spikvoorde. Eerst zetten zij hun beste beentje voor op het terras en in de tuin: meubels schoonmaken, onkruid wieden, straat schoonspuiten, en aankleden van het terras. Om daarna met een groepje bewoners een wandeling te maken en gezamenlijk af te sluiten met een kop koffie. Een hele geslaagde middag! Namens alle bewoners bedankt voor jullie inzet.”

Gulle gift voor het Groote & Voorster

Gulle gift voor het Groote & Voorster

29-5-2017, 00:00

In april 2017 werd Solis benaderd door de Orde van Odd Fellows. Zij hadden een bijzondere en gulle gift voor Groote & Voorster. Zij wilden voor ons graag de bloembakken van de verpleegafdelingen vullen met geraniums.

Mantelzorgdiner 2017

Mantelzorgdiner 2017

22-5-2017, 15:58

Op 22 december 2017 bestaan Solis en IJssellandschap 750 jaar. Een leeftijd en een geschiedenis die het waard is om bij stil te staan. Om dit jubileum te vieren willen wij iets terug geven aan de samenleving waar wij al eeuwen in zijn geworteld. In het bijzonder willen wij iets teruggeven aan mantelzorgers.

Knuffelen met paarden in het verpleeghuis

Knuffelen met paarden in het verpleeghuis

10-5-2017, 14:11

Mevrouw Achterkamp, bewoonster van het PW Jansen, geniet intens van het contact met therapiepaardje Woezel, de mini-shetlander. Op de achtergrond Annebé Temminck, de initiatiefneemster.  

Therapiepaardje? Het is een woord dat vragen oproept en sceptische blikken. Temminck, van beroep paardencoach, legt uit: ,,Ik kende het gebruik van therapiepaardjes in verzorgingshuizen uit Amerika. Daar komt het vaker voor. Vorig jaar kwam minipaardje Jip in ons bezit. Op een gegeven moment dacht ik, waarom begin ik hier niet zelf mee? Waarom ga ik niet zelf met minipaardjes naar verzorgingshuizen? 

ST. Jurriën is een tafeltennistafel rijker

ST. Jurriën is een tafeltennistafel rijker

10-5-2017, 00:00

Op 4 april is er vanuit Zorggroep Solis deel genomen aan de beursvloer. Hier is een match gesloten tussen Montessori school Montessorischool De Ontdekking Deventer en Zorggroep Solis.

Opening Silverfit op afdeling Rande

Opening Silverfit op afdeling Rande

12-4-2017, 00:00

Op 5 april 2017 is de Silverfit-Miles feestelijk en officieel geopend door Mw. van Zanten van afdeling Rande (PW Janssen).

Palmpasen

Palmpasen

7-4-2017, 11:38

Pal-lem, pal-lem Pa-sen, Ei koerei!
O-ver e-nen zondag krijgen wij een ei
Eén ei is geen ei,
twee ei is een hal-lef ei
drie ei is een Paas-ei!

Geslaagde NL Doet

Geslaagde NL Doet

22-3-2017, 12:50

Op de locatie's PW Janssen en Groote & Voorster hebben we mee gedaan aan NL Doet. 

Wat een succes!

Solis en ARToMoNDo samen kunstzinnig sterk

Solis en ARToMoNDo samen kunstzinnig sterk

16-12-2016, 10:19

 

Evelien Bussink (Manager Intramurale Verpleging), Laura Steman (Manager Wijkencluster) en Laura van Sluijs (Manager Wijkencluster) van Solis Zorggroep en Marianne de Bakker, directeur van Atelier ARToMoNDo zetten vandaag hun handtekening onder een samenwerkings-overeenkomst. Het project wordt ondersteund door Jantina Oplaat en Lotte Hunink. 
Beide partijen geven aan samen te werken aan kunst- en creatieve ontwikkeling van ouderen in Deventer. Dit doen zij door de beeldende activiteiten niet alleen als ontspanning aan te bieden maar ook met een sociale, maatschappelijk , activerende en artistieke  doelstelling. Zo kunnen de beeldende activiteiten eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid van ouderen verhogen. In 2017 wordt gestart met een aantal projecten waaronder kunstmaatjes, ‘kijkend denken’ (VTS) open atelier en de kunstenaar in huis.

Smart TV's voor Hospice

Smart TV's voor Hospice

14-12-2016, 11:12

Afgelopen week heeft de Lions Deventer aan Solis Hospice de Winde een cheque aangeboden voor 10 smart t.v.'s.

Zorggroep Solis wint prijs!

Zorggroep Solis wint prijs!

25-11-2016, 08:36

Gemeentelijke vrijwilligersavond.

 

Op donderdag 10 november werd de jaarlijkse Vrijwilligersavond gehouden in de Deventer Schouwburg. Dit jaar met als thema ‘Verwennen’.

Wethouder Jan Jaap Kolkman reikte de vrijwilligersprijzen uit voor verenigingen in de categorieën Zorgzame Organisatie, Samenwerking Versterkt, Vereniging 2.0, Buurtinitiatief, Innovatie. Ook werd de Witte Blom prijs uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar.

Ook Zorggroep Solis was genomineerd.....

Terras aanleggen voor de volière.

Terras aanleggen voor de volière.

23-11-2016, 00:00

In het voorjaar van 2016 was er de “Deventer Beursvloer”, bedrijven en organisatie komen bij elkaar en bieden hulp aan elkaar, de inzet van dit alles gaat om medewerkers van bedrijven of organisaties iets voor elkaar gaan doen maar waar wel een tegenprestatie tegen over moet staan.

De kosten worden beschreven maar niet daadwerkelijk betaald.

Eind van de middag wordt er een groot bedrag genoemd door de burgemeester. Dit bedrag is voor alle afspraken, die die middag zijn gemaakt.

Super aanbod beursvloer

Super aanbod beursvloer

7-10-2016, 15:25

Op vrijdag 7 oktober hebben de medewerkers van Wolters B.V. in de ochtend het dierenverblijf van het Groote & Voorster geschilderd. De afdeling Totaal Vastgoed Onderhoud houdt op deze wijze zijn teambuilding dag.

Circus Sijm

Circus Sijm

23-9-2016, 15:45

Ruim 500 bezoekers (cliënten, medewerkers, vrijwilligers en kinderen) hebben vandaag genoten van de circusvoorstellingen van circus Sijm.

Ervaar de mooie tuin aan de achterzijde van PW Janssen!

Ervaar de mooie tuin aan de achterzijde van PW Janssen!

8-9-2016, 10:22

Prachtig hè, de nieuwe tuin met terras aan de voorkant van PW Janssen. Op mooie dagen kun je er lekker zitten onder een blauwe parasol. Maar weet u ook dat PW Janssen een prachtige tuin aan de achterzijde heeft? De tuin achter heeft wellicht nog meer te bieden dan de tuin en het terras voor!

Een bijzondere gift!

Een bijzondere gift!

7-9-2016, 12:25

Deventer, vrijdag 23 september 2016
Circus Sijm is te gast bij Solis!

De Rotary Deventer doet al jaren aan fondsenwerving ten behoeve van ouderen in en om Deventer. Het Nationaal Ouderenfonds heeft deze opbrengst verdubbeld. Hiermee hebben zij een dag Circus Sijm ingehuurd en aangeboden aan Zorggroep Solis!

Gratis ijs voor bewoners van het Groote en Voorster

Gratis ijs voor bewoners van het Groote en Voorster

19-8-2016, 09:05

Dinsdag 9 augustus werden de bewoners van het Groote & Voorster blij verrast met een ijsje van Monuta Spaans.

Lintje verrast aquariumverzorger

Lintje verrast aquariumverzorger

4-5-2016, 10:08

Twee jaar nadat Aqua Terra (bond van aquariumhouders) hem onderscheidde met het Zilveren Schepnet voor zestig jaar lidmaatschap, werd Deventenaar Albertus Aloisius Mol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.