Nieuws

Rotary  Deventer  ondersteunt  DOET .

Rotary Deventer ondersteunt DOET .

2-9-2015, 12:00

De opbrengst van de Deventer Boekenmarkt wordt ieder jaar door Rotary Deventer gedoneerd aan een goed sociaal doel. Rotary Deventer wil op deze manier haar functie als serviceclub in Deventer bewijzen. Dit jaar is ons doel het Beweegprogramma DOET . 
Op dinsdag 1 september heeft Fred Hartog (initiator Rotary Boekenmarkt) namens de club een cheque aangeboden van € 1000,- aan Susan Vrijkotte om hun Beweegprogramma DOET (van Solis)  te ondersteunen. 
 

Kortingsbon voor huishoudelijke hulp

Kortingsbon voor huishoudelijke hulp

2-9-2015, 11:52

Een schoon huis voor inwoners van Deventer, tegen een redelijke prijs. Daarvoor zetten vijf partijen dinsdag 1 september hun handtekening. Dankzij een kortingsbon van de gemeente, betalen inwoners van Deventer die voortaan hulp nodig hebben bij het huishouden een lage eigen bijdrage.  Inwoners die al voor 1 januari 2015 hulp kregen, vallen nog onder de oude regeling tot eind 2016.

Parkinson Cafe 2015

19-8-2015, 14:20

Ergotherapeut Christel Groenier komt een workshop Tai Chi Chuang ook wel geschreven als Taijiquan geven. Tai Chi Chuang is oorspronkelijk een oude Chinese vechtmethode. In de westerse wereld is het vooral bekend als een bewegingskunst voor de gezondheid.

Informatieavond ‘Levenstestament’

Informatieavond ‘Levenstestament’

10-8-2015, 11:32

Hoe voorkomt u dat u door dementie  of door een andere oorzaak  tijdelijk of permanent niet in staat bent uw eigen belangen te behartigen of dat er dingen gebeuren die u niet had gewild? Een levenstestament kan hierbij de oplossing zijn.

Zorgconsulenten palliatieve zorg ontvangen aromabox

Zorgconsulenten palliatieve zorg ontvangen aromabox

6-7-2015, 11:50

De twintig zorgconsulenten uit Salland kregen vorige week, na een scholing complementaire zorg, een aromabox met etherische oliën uitgereikt door Madeleine Kerkhof -Knapp-Hayes van de Levensboom.

Drukbezocht en inspirerend symposium

Drukbezocht en inspirerend symposium

26-6-2015, 11:44

Donderdag 25 juni heeft bij Saxion Deventer het Solis symposium ‘Dementiezorg in beweging’ plaatsgevonden. Bewegen is goed voor mensen met dementie, met name om de kwaliteit van leven te verbeteren. Maar hoe kan beweging worden gestimuleerd en hoe maak je dit onderdeel van hun dagelijkse leven?

Zomertuinfeest Groote & Voorster

Zomertuinfeest Groote & Voorster

18-6-2015, 12:00

Woensdag 24 juni bent u van harte uitgenodigd voor het Zomer - tuinfeest in het Groote & Voorster.

Van 14.00-16.00 uur kunt u in de Alzheimertuin terecht bij allerlei kraampjes. 

Van hebbedingetjes tot zelfgemaakte handwerkartikelen. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo kunt u genieten van pannenkoeken, hapjes van Sam en lekker ijs. De live muziek wordt verzorgd door Rob Krot. 

St Jurriën; Spil in de wijk

St Jurriën; Spil in de wijk

8-6-2015, 13:10

In St Jurriën worden vele activiteiten door even zoveel partners georganiseerd.  
Om bezoekers van goede en duidelijke informatie te voorzien over de activiteiten en de netwerkpartners, zijn diverse middelen ingezet.     
Buiten bij de hoofdingang is een overzichtsbord geplaatst met de deelnemende netwerkpartners. Binnen in de centrale hal is er een digitaal scherm opgehangen, waarop bezoekers geïnformeerd en verwezen worden naar de activiteiten op St Jurriën.  
Dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen met het Deventer Groen Bedrijf

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen met het Deventer Groen Bedrijf

4-6-2015, 13:48

Wat in het vat zit verzuurt niet en bewoners van Woonzorgcentrum De Bloemendal kunnen hier over meepraten! De deal die ruim een half jaar geleden gesloten werd tussen Zorggroep Solis en het Deventer Groenbedrijf tijdens de Deventer Beursvloer, in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, kreeg op donderdag 28 mei dan ook gestalte.

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst

26-5-2015, 13:48

Op donderdag 21 mei is een een belangrijke samenwerkingsovereenkomst getekend die voor een grote boost in onze kwalitatieve zorgverlening naar onze cliënten gaat zorgen.

Enquête benaderings- en informatiebehoefte

Enquête benaderings- en informatiebehoefte

20-5-2015, 16:37

Zorggroep Solis vindt het belangrijk dat u zo goed en helder mogelijk geïnformeerd wordt over onze dienstverlening, op een manier die het beste bij u past. Om die reden hebben wij een korte enquête opgesteld voor bezoekers van onze website. De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we om de communicatie met u en daarmee onze dienstverlening te verbeteren.

Buurttuin bij St Jurriën is geopend

Buurttuin bij St Jurriën is geopend

12-5-2015, 13:22

Afgelopen jaar is er door de netwerkpartners, bewoners en vrijwilligers van de Zandweerd gewerkt aan de ontwikkeling van een buurttuin bij woonzorg- en wijkcentrum St Jurriën. De centrale thema’s in de tuin zijn: Ontmoeten, Bewegen en Beleven.

71e editie Deventer avondvierdaagse

71e editie Deventer avondvierdaagse

11-5-2015, 13:45

Op 18 mei aanstaande gaat alweer de 71e editie van de Deventer avondvierdaagse van start! Van 18 t/m 21 mei lopen de vrijwillige duwers en bewoners van woonzorgcentrum Spikvoorde voor de 4e keer mee met dit evenement.

Moederdag bij Solis

Moederdag bij Solis

11-5-2015, 13:32

Afgelopen zaterdag hebben drie bestuursleden van Stichting Acacia alle vrouwelijke bewoners van PW Janssen een roos aangeboden in het kader van moederdag. De stichting wil een bijdrage leveren aan de maatschappelijke betrokkenheid. “Onze ouderen hebben geïnvesteerd in de toekomst, waar wij nu deel aan nemen. Door hen op deze mooie dag een roos aan te bieden, willen we hun bedanken.”

Startsein nieuwe “duofietsseizoen” gegeven

Startsein nieuwe “duofietsseizoen” gegeven

6-5-2015, 15:39

Op zaterdag 2 mei gaf wethouder Kolkman de aftrap van ‘Duofietsen? Doen!’. Op de Brink stonden diverse duofietsen om uit te proberen. Kolkman fietste samen met Magda Sieckmeijer een rondje langs de Zandpoort en Welle gevolgd door nog vier duofietsen.

Alzheimer Café: De rol van de huisarts

Alzheimer Café: De rol van de huisarts

6-5-2015, 10:15

Welke rol heeft de huisarts bij dementie? En voor welke vragen, adviezen en onderzoeken kunt u bij de huisarts terecht? Tijdens het eerstvolgende Alzheimercafé op maandag 18 mei zal huisarts dhr. H. Wisselink u meer vertellen over dit onderwerp. Goede informatie over het ziektebeeld en de hulpmogelijkheden is belangrijk en kan steun bieden.

Koninklijke onderscheiding vrijwilliger Solis

Koninklijke onderscheiding vrijwilliger Solis

29-4-2015, 13:48

De heer D.J. Bouwmeester werd afgelopen vrijdag 24 april bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij Zorggroep Solis. Burgemeester Andries Heidema reikte de onderscheiding uit en bedankte daarmee de heer Bouwmeester voor zijn vrijwilligerswerk.

Nieuwe waarderingsvorm voor mantelzorgers

Nieuwe waarderingsvorm voor mantelzorgers

21-4-2015, 17:14

De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe waarderingsvorm om mantelzorgers te ondersteunen. In samenwerking met de raad, vrijwilligerscentrale (VCD), het Steunpunt Mantelzorg (SMZ) en het Platform Informele Zorg wordt een visie gemaakt voor de ondersteuning voor deze groep onmisbare krachten.

Duofietsen? Doen!

Duofietsen? Doen!

21-4-2015, 10:38

Op zaterdag 2 mei vindt de aftrap plaats van "Duofietsen? Doen!". Dit initiatief van wijkbewoners samen met zorginstellingen en een zelfstandig ondernemer heeft bereikt dat duofietsen van zorginstellingen ook door wijkbewoners gebruikt kunnen worden. Wethouder Kolkman geeft de aftrap van "Duofietsen? Doen!" om 11.30 uur  op de markt op de Brink in Deventer (ter hoogte van nr. 24).

Bewegen, goed voor iedereen!

Bewegen, goed voor iedereen!

13-4-2015, 16:58

Iedereen weet het eigenlijk wel. Bewegen is voor ieder mens goed en het heeft een positief effect op de kwaliteit van leven, dus ook op het leven van ouderen. Maar voor ouderen in een zorginstelling, of in de thuissituatie, kan bewegen soms best lastig zijn; wil je mensen verantwoord laten bewegen, dan moet je dat goed afstemmen op de doelgroep.