Nieuws

Geslaagd muzikaal uitstapje voor bewoners PW Janssen

Geslaagd muzikaal uitstapje voor bewoners PW Janssen

17-12-2014, 14:57

Acht bewoners van Woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen zaterdagmiddag 13 december genoten van een concert van de Politie BigBand Oost-Nederland. De bewoners waren hier op uitnodiging van “Stichting 60+” van de Deventer Schouwburg.

Doe mee aan de IJsselloop 2015

Doe mee aan de IJsselloop 2015

17-12-2014, 10:53

Op zondag 19 april 2015 vindt in Deventer de IJsselloop plaats. Via Zorggroep Solis kun je als medewerker en vrijwilliger gratis hieraan deelnemen.
Naast de 5 en 10 km businessloop is het in 2015 ook mogelijk om mee te doen aan de Halve Marathon (21,1 km). Dit kan door samen met een collega te lopen, waarbij jullie beiden de helft van de afstand voor je rekening neemt.

Kerstwens

Kerstwens

16-12-2014, 15:14

Elk moment is een nieuw begin. Net zoals ook elk einde een nieuw begin in zich draagt. Een nieuw jaar ligt voor ons, met nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe mensen op ons pad. Tegelijk laten we een bijzonder en bewogen jaar achter ons.

IJs van Talamini

IJs van Talamini

11-12-2014, 10:22

Wat een geweldige verrassing. Talamini biedt gratis ijs aan voor de bewoners van alle locaties van Zorggroep Solis.

Vrijwilligersavond 2014

Vrijwilligersavond 2014

1-12-2014, 12:15

Op donderdag 27 november is de jaarlijkse Vrijwilligersavond gehouden in de Deventer Schouwburg. Dit jaar met als thema ‘Metamorfose'. Wethouder Jan Jaap Kolkman reikte de vrijwilligersprijzen voor verenigingen in de categorieën Sociaal Cultureel Werk, Zorg, Milieu en Educatie, Sport uit. Ook werd de Witte Blom prijs uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar en de EHL-MaSAward (Maatschappelijk Stage). 

Muzikaal uitje voor bewoners Spikvoorde

Muzikaal uitje voor bewoners Spikvoorde

26-11-2014, 14:54

Het was zondagmiddag 23 november in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg. Met vrijkaartjes die tijdens de Deventer Beursvloer door de Deventer Schouwburg waren geschonken aan Zorggroep Solis, waren een tiental bewoners van woonzorgcentrum Spikvoorde gast van de Stichting 60+-Theater.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met Will

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met Will

20-11-2014, 11:49

Deventer Marktplein was dit jaar wederom een succes. Voor het eerst was dit jaar de schouwburg ‘the-place-to-be’ en omgetoverd in een netwerkcentrum met 55 stands en een kleine 2000 bezoekers.

Nieuw meubilair in PW Janssen

Nieuw meubilair in PW Janssen

19-11-2014, 13:09

Nieuw meubilair

In de derde week van november was het een drukte van belang in Woonzorg- en Revalidatiecentrum PW Janssen van Zorggroep Solis.

Een grote groep vrijwilligers, medewerkers van Oosterhof en van Zorggroep Solis zijn drie dagen bezig geweest om tafels, stoelen en kasten te verwijderen van alle afdelingen en nieuw meubilair te plaatsen op de verpleegafdelingen, de huiskamers van de dagbehandeling en de ruimten van de paramedische diensten.

Werkbezoek in PW Janssen

Werkbezoek in PW Janssen

13-11-2014, 07:01

Werkbezoek in PW Janssen

Op dinsdag 11 november is PW Janssen bezocht door het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen) en het Finse Age Institute. Zowel de NISB als het Age Institute houden zich bezig met het stimuleren van bewegen voor ouderen. Ze ontwikkelen beweegprogramma’s en ondersteunen organisaties bij het invoeren van meer beweegactiviteiten. Omdat bij PW Janssen met bewegingsgerichte zorg voor mensen met dementie wordt gewerkt, wilde het NISB graag op werkbezoek komen.

Vrijwilligerscommunity Will op Deventer Marktplein

Vrijwilligerscommunity Will op Deventer Marktplein

11-11-2014, 10:57

Waardering door de omgeving, een goed imago, een grotere naamsbekendheid, toegang tot nieuwe markten. Het zijn slechts enkele van de vele voordelen van maatschappelijk betrokken ondernemen. Tijdens het Deventer Marktplein vertellen wij ondernemers uit het Midden- en Kleinbedrijf van Deventer en omgeving graag meer over de voordelen van MBO.

 

 

Solis Cruise dag 5 Doesburg

Solis Cruise dag 5 Doesburg

7-11-2014, 09:10

Donderdag betekende weer een stukje terug richting Deventer. Na een tochtje over de drukke Rijn en het Pannerdens kanaal, bereiken we via de meanderende IJssel Doesburg. We zijn er al mooi op tijd, zodat we lang kunnen genieten van dit mooie hanzestadje. Het weer zit ons mee, zoals eigenlijk de hele week al, dus rondwandelingen worden volop gemaakt. Om die af te sluiten op een terras met warme chocolademelk.

Solis Cruise dag 4 Emmerich

Solis Cruise dag 4 Emmerich

6-11-2014, 10:06

Op woensdag hadden we langste tocht voor de boeg: van Wijk bij Duurstede naar Emmerich am Rhein.
 

Solis Cruise dag 3 Wijk bij Duurstede

Solis Cruise dag 3 Wijk bij Duurstede

5-11-2014, 00:00

Dag 3 van de Solis Cruise brengt ons het Amsterdam-Rijnkanaal. Na de afvaart van de cruisekade in Amsterdam, voeren we het Amsterdam-Rijnkanaal op. Het is duidelijk waar deze vaarweg voor bedoeld is: een minimum aan sluizen, industrie aan beide zijden en veel vrachtverkeer maken dit een belangrijke waterweg. Op de kruising met de Lek slaan wij af, om af te meren in Wijk bij Duurstede.

Solis cruise, dag twee op naar Amsterdam

Solis cruise, dag twee op naar Amsterdam

4-11-2014, 09:28

Ons vaardoel voor vandaag: Amsterdam. We verlaten Lelystad halverwege de ochtend. Het is een kort stuk varen naar Amsterdam. Langs Almere en Durgerdam varend, komen we uit op het IJ, waar we afmeren vlak achter Amsterdam CS.

Solis cruise

Solis cruise

3-11-2014, 10:46

Een jaar geleden alweer, de vorige Solis cruise. En dus werd het hoog tijd om weer eens zeebenen te krijgen. Na een drukke voorbereiding was het vandaag dan zover. Vol ongeduld wachtten onze gasten op hun locaties, totdat de bus zou komen voorrijden. Doel van de busreis: Lelystad.

Parkinson Café Deventer

Parkinson Café Deventer

30-10-2014, 13:15

Woensdag 12 november met Psycholoog Ad Nouws
Woensdag 10 december is er een speciaal kerstprogramma. 
Hier onder vindt u meer informatie over de middagen.

 

Vrijwilligersavond gemeente Deventer

Vrijwilligersavond gemeente Deventer

29-10-2014, 14:36

Het college van B&W en de Vrijwilligers Centrale Deventer nodigen u uit aanwezig te zijn op de jaarlijkse vrijwilligersavond, donderdag 27 november a.s. in de Deventer Schouwburg, met als thema Metamorfose. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur bent u welkom!

Goeie deals tijdens Deventer Beursvloer

Goeie deals tijdens Deventer Beursvloer

29-10-2014, 10:45

Vijftig vrijkaarten voor het 60+ theaterprogramma in de Deventer Schouwburg en diverse teams van o.a. het Groenbedrijf en Aannemer Haafkes Veldwachter die zich voor onze bewoners willen inzetten! De opbrengst van een uurtje Deventer Beursvloer. Maar er is meer. Wegener Media, Curves, Deventer Energie en GA Eagles gaan zich ook inzetten voor onze Zorggroep. Dit alles in het kader van een stuk maatschappelijke betrokkenheid.

 

 

 

Mantelzorgondersteuning Will-vrijwilligers

Mantelzorgondersteuning Will-vrijwilligers

28-10-2014, 15:06

Door de inzet van vrijwilligers kan Zorggroep Solis nog meer doen voor zijn cliënten dan wat met ‘alleen maar’ professionele krachten mogelijk is. Geen wonder dat deze vrijwilligers een bijzondere plaats innemen in het zorgaanbod van Solis. Wat doen vrijwilligers bijvoorbeeld en wat krijgen ze daarvoor?

Te haastig op weg naar iets moois

Te haastig op weg naar iets moois

28-10-2014, 10:53

De veranderingen in de ouderenzorg kunnen tot iets moois leiden. De haast waarmee die veranderingen worden doorgevoerd, baart zorgen. Dat vindt ANBO-directeur Liane den Haan. “Onlangs was ik in Canada. Ik vroeg hoe de zorg aan ouderen daar geregeld is. In het antwoord herkende ik steeds meer elementen van de vorm waar wij momenteel naartoe werken. Die nieuwe vorm kan dus best goed werken, zo bleek. We hebben echter wel meer tijd nodig om zaken goed te regelen.’