Nieuws

Zorgen voor de (mantel)zorger

Zorgen voor de (mantel)zorger

28-10-2014, 00:00

Zorgen voor een ander, met psychische of fysieke problemen, vraagt vaak veel flexibiliteit en inspanning. Voor de patiënt en voor de omgeving levert dat soms veel spanning op.  Het kan leiden tot conflicten, overbelasting, eenzaamheid en een gevoel van machteloosheid. Veel naast betrokkenen vragen zich af hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan.

Solis herijkt toekomststrategie

Solis herijkt toekomststrategie

8-10-2014, 10:06

Een nieuwe rol voor zorgorganisaties

De overheidsmaatregelen zullen de ouderenzorg zoals we die tot voor kort kenden binnen de AWBZ ingrijpend hervormen. Een belangrijk onderdeel is het scheiden van wonen & zorg, maar daarnaast wordt de AWBZ vervangen door de WMO en de nieuwe Wet Langdurige Zorg. Per 1 januari 2015 zullen hierdoor begeleiding en huishoudelijke verzorging overgeheveld worden naar de WMO, en lichaamsgebonden persoonlijke verzorging naar de zorgverzekeraars ZVW. 

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

2-10-2014, 11:57

Woensdag 8 oktober verzorgt de Hersenstichting in Wijkwinkel Centrum een lezing over gezonde hersenen. Gezonde hersenen zorgen voor een goed geheugen en je zelfbeslissingsrecht. De hersenen zorgen ervoor dat het lichaam als een centrale computer wordt aangestuurd. Wat goed en gezond is voor de hersenen is ook goed en gezond voor het lichaam: of om een oude vast herkenbare slogan naar voren te halen: een gezonde geest zit in een gezond lichaam.

Wat betekent nieuwe wetgeving voor oudere?

Wat betekent nieuwe wetgeving voor oudere?

2-10-2014, 11:23

Ruim 70 procent van de ouderen weet niet wat de veranderingen in de wetgeving over langdurige zorg betekenen voor hun eigen thuissituatie. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer ThyssenKrupp Encasa, ANBO en de Radboud Universiteit Nijmegen. Zorggroep Solis heeft de belangrijkste vragen over veranderingen in de zorg voor u op een rij gezet. Heeft u na het lezen nog steeds vragen, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via (0570) 698 298 of via clientbemiddeling@zorggroepsolis.nl

 

Burendag op De Bloemendal

Burendag op De Bloemendal

30-9-2014, 10:29

Afgelopen vrijdag 26 september werd er bij woonzorgcentrum De Bloemendal aandacht geschonken aan de landelijke Burendag. Samen met buren en buurtschool Arkelstein is het grasveld aan de Dreef opgefleurd met bloembollen.

PW Janssen glunderende bewoners: genieten!

PW Janssen glunderende bewoners: genieten!

29-9-2014, 15:14

De landelijke burendag werd dit jaar gehouden op zaterdag 27 september. Woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen deed, net als voorgaande jaren, natuurlijk weer mee. Ook van de partij waren de vrijwilligers van het team Commercie van Deventer Werktalent en Sallcon Werktalent! Lies Phillipo, Marc van Zanten, Ingrid Dalhuisen en Renate Smit hebben zich deze middag voor onze bewoners ingezet! 

Genieten van wat extra...

Genieten van wat extra...

18-9-2014, 16:41

Begin september is in woonzorgcentrum Groote & Voorster het project ‘Helpende Handen’ van start gegaan. Zes leerlingen van het ROC Aventus, opleiding Helpende Zorg & Welzijn, zijn enthousiast aan hun stage, tot eind januari, begonnen. 

Ondernemers/winkelpersoneel Workshop dementie

Ondernemers/winkelpersoneel Workshop dementie

17-9-2014, 10:09

Dinsdag 16 september vond in de Resiuszaal van woonzorgcentrum Groote & Voorster de workshop ‘Uw klant vergeet steeds haar portemonnee, wat nu?’ plaats. Deze workshop werd speciaal georganiseerd voor ondernemers en winkelpersoneel omdat zij steeds vaker te maken zullen krijgen met mensen met dementie in hun winkel. 

 

Gratis workshops dementie

Gratis workshops dementie

11-9-2014, 14:46

Ondernemers, winkelpersoneel, familie, vrienden, kennissen en buurtgenoten van mensen met dementie; u bent van harte uitgenodigd voor de gratis workshops dementie. 

Ruim 500 bezoekers tijdens wijkfeest Borgele Platvoet

Ruim 500 bezoekers tijdens wijkfeest Borgele Platvoet

11-9-2014, 13:29

Op 10 september werd het eerste wijkfeest van Borgele Platvoet gehouden in de tuinen van woonzorgcentrum De Bloemendal, onderdeel van Zorggroep Solis. Woensdagmiddag hebben zo’n 500 bezoekers het evenement bezocht. Vele mensen trokken langs de kramen en activiteiten. Het weer zat mee en de organisatie had alles in huis gehaald om het evenement te laten slagen. De bewoners van de wijk Borgele Platvoet kijken terug op een heerlijke dag.

Maatschappelijke stagiares

Maatschappelijke stagiares

11-9-2014, 11:10

Binnenkort zullen er bij Zorggroep Solis weer veel jonge mensen rondlopen. Het gaat hier om leerlingen die in het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs zitten en die een maatschappelijke stage uitvoeren. Elk jaar heeft Zorggroep Solis weer heel veel aanmeldingen. De eerste leerlingen zijn inmiddels begonnen. Tijdens de Mas Expo op 10 oktober a.s., georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale Deventer, zullen veel leerlingen zich weer bij ons aanmelden.

Burendag

Burendag

11-9-2014, 10:58

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 27 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

4000 bezoekers op Vrijetijdsmarkt

4000 bezoekers op Vrijetijdsmarkt

11-9-2014, 10:41

De achtste 'Vrijetijdsmarkt Deventer' in de Lebuïnuskerk heeft dit jaar volgens de organisatoren circa 4000 bezoekers getrokken. De bemensing van de promotiestand van Will en Zorggroep Solis kan dit beaamen. Zij waren er bij!

Zorggroep Solis tekent intentieverklaring met VU Amsterdam

Zorggroep Solis tekent intentieverklaring met VU Amsterdam

4-9-2014, 16:37

Donderdag 4 september 2014 zijn algemeen directeur Ko Portengen van Zorggroep Solis en prof. dr. Erik Scherder, hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie van de VU Amsterdam, overeengekomen samen te gaan werken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Week van de Dementie

Week van de Dementie

4-9-2014, 10:42

Zondag 21 september is het wereld Alzheimerdag. Er wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie, waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Zorggroep Solis biedt twee gratis workshops met informatie over hoe omgegaan kan worden met situaties die kunnen ontstaan bij of met mensen met dementie. 

 

Wijkfeest Borgele en Platvoet

Wijkfeest Borgele en Platvoet

4-9-2014, 09:58

In de tuinen van woonzorgcentrum De Bloemendal wordt op woensdag 10 september het 
eerste wijkfeest Borgele Platvoet gehouden. Iedereen is van 14.00 – 17.00 uur van harte welkom. 

 

Parkinson Café Deventer

Parkinson Café Deventer

3-9-2014, 07:28

Woensdag 10 september komt ParkinsonNet logopedist van Ortis, Lotte Valk-Lenkens samen met haar collega van Solis, Annet Kortenbach uitleggen wat logopedie voor u kan betekenen.
Ook zal een cliënt vertellen over zijn ervaringen met logopedie.

Waar: Zorggroep Solis, locatie PW Janssen, Hermelijn 2, 7423 EJ Deventer
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Inlichtingen: Annie Overmars, e-mail annieovermars@hotmail.com of mobiel 06 108 633 96
 

www.jaikwill.nl

www.jaikwill.nl

2-9-2014, 14:09

Will is een vrijwilligers community én online marktplaats voor het vinden, verbinden en organiseren van hulp.

Vul de enquête in: wat beweegt ú om vrijwilligerswerk te doen?

Vul de enquête in: wat beweegt ú om vrijwilligerswerk te doen?

28-8-2014, 00:00

Als zorgorganisatie die ook bij de mensen thuis komt, zien wij dat er meer nodig is dan alleen de noodzakelijke zorg. Grote maatschappelijke verschuivingen zoals bezuinigingen, vergrijzing en verkleuring van de samenleving zijn van invloed op de vraag naar vrijwillige inzet. Deze vraag wordt steeds groter. Om het welzijn van onze cliënten te waarborgen kunnen wij niet zonder vrijwilligers!

Win een VVV-bon ter waarde van € 50,-!

Win een VVV-bon ter waarde van € 50,-!

19-8-2014, 14:22

Nu Solis thuiszorg een feit is, willen wij u natuurlijk ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij Solis thuiszorg en in de thuiszorg in het algemeen.