Nieuws

Op zoek naar dankbaar werk? Vrijetijdsmarkt!

Op zoek naar dankbaar werk? Vrijetijdsmarkt!

13-8-2014, 00:00

Op zaterdag 6 september is er weer een Vrijetijdsmarkt in de Lebuïnuskerk, van 11.00 tot 16.00 uur. Zorggroep Solis en haar vrijwilligerscommunity Will zijn hier vertegenwoordigd met een stand mét babbelbox. Doel van onze aanwezigheid is mensen te enthousiasmeren voor het vrijwilligerswerk en voor de activiteiten in onze woonzorgcentra.

Mevrouw Kersten 100 jaar

Mevrouw Kersten 100 jaar

7-8-2014, 06:58

In Woonzorgcentrum De Bloemendal was het dinsdag 6 augustus feest: mevrouw Kersten werd 100 jaar!

Solis thuiszorg bij u in de wijk

Solis thuiszorg bij u in de wijk

4-8-2014, 16:33

Op vrijdag 1 augustus is in woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen het jongste zorginformatiepunt van Solis thuiszorg geopend. Vanaf deze datum kunt u hier terecht met uw vragen op het gebied van thuiszorg. 

Parkinson Café Deventer

Parkinson Café Deventer

25-7-2014, 12:50

Het Parkinson Café Deventer is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson(ismen) te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact en daarnaast wordt er informatie gegeven over de Ziekte van Parkinson en Parkinsonismen.
 

Festival Old Dèventer

Festival Old Dèventer

24-7-2014, 07:21

Woensdag 27 augustus wordt in het Worpplantsoen te Deventer in de open lucht het Festival Old Dèventer gehouden. Dit gratis festival willen wij in een zo breed mogelijke manier bekendmaken zodat u niet achteraf hoeft te zeggen: ‘Wat jammer nou, had ik het maar geweten dat dit er was. Ik was er graag naar toe gegaan’.

 

Beweegtuin Groote & Voorster

Beweegtuin Groote & Voorster

15-7-2014, 11:38

Onder grote publieke belangstelling is in juni de beweegtuin van het Groote & Voorster feestelijk geopend.
Na een inspirerende speech van locatiemanager Evelien Bussink en lovende woorden van onze nieuwe wethouder van sociale zaken, zorg, wonen & herstructurering, Jan Jaap Kolkman, was het tijd voor de officiële handeling. Deze werd verricht door mevrouw Boog, wijkbewoonster en trouwe deelnemer aan de wekelijkse Train-je-fit-groep, samen met wethouder Kolkman.

Kinderopvang geeft kunstwerk aan PW Janssen

Kinderopvang geeft kunstwerk aan PW Janssen

3-7-2014, 14:13

De kinderen van Bloemetje Kinderopvang aan de Sleutelbloem in Colmschate-Zuid overhandigden een kunstwerk aan bewoners van PW Janssen. Dit deden zij op dinsdag 1 juli 2014 tijdens een bezoekje aan het woonzorgcentrum PW Janssen. Het kunstwerk is gemaakt ter ere van het 10-jarig jubileum van Bloemetje. ‘Het Levenspad’ was tijdens het jubileumfeest op 6 juni onthuld door burgemeester Andries Heidema en locatiemanager van PW Janssen, de heer Henny Jansen.
 

 

Pleinfeest Groote & Voorster 26-06-2014

Pleinfeest Groote & Voorster 26-06-2014

2-7-2014, 10:33

Opnieuw was er een leuk feest op het plein
Met mooi weer erbij en zo hoort het ook te zijn
Bij regen is het voor de organisatie een kater
En valt alles letterlijk en figuurlijk in het water

Opening vernieuwde tuin De Bloemendal

Opening vernieuwde tuin De Bloemendal

27-6-2014, 00:00

Donderdag 26 juni is de onlangs volledig vernieuwde tuin van Woonzorgcentrum De Bloemendal feestelijk geopend.

PW Janssen: Optreden OBS De Slingerbos

27-6-2014, 00:00

Traditiegetrouw wordt het laatste schooljaar van groep 8 van OBS De Slingerbos in Diepenveen afgesloten met een musical. Voor bewoners van Woonzorgcentrum PW Janssen in Colmschate is het bijna onmogelijk om in grote getalen als toeschouwer naar de school te gaan. Een familielid van een van onze bewoners leek het daarom dit jaar een goed idee om de kinderen naar het PW Janssen uit te nodigen om daar de musical voor de bewoners uit te voeren.

De musical die vrijdagmorgen op onvoorstelbaar enthousiaste wijze door maar liefst 60 kinderen ten tonele werd gevoerd was ‘de Verborgen vallei…’.
En onze bewoners? Zij genoten enorm van de musical, kortom een buitengemeen geslaagde ochtend.

Willeke Alberti in Groote & Voorster

Willeke Alberti in Groote & Voorster

26-6-2014, 07:08

Het leven in het algemeen, ook dat in een woonzorgcentrum, kent een behoorlijke regelmaat. Een regelmaat in gewone dagelijkse zaken, maar ook een regelmaat in hoogtepunten. Dinsdagmiddag kende het Groote & Voorster in de binnenstad van Deventer weer eens een megahoogtepunt met het optreden van Willeke Alberti.

Handboogschieten De Bloemendal

Handboogschieten De Bloemendal

26-6-2014, 00:00

Woensdag 25 juni was de tuin van De Bloemendal het toernooiveld voor handboogschutters. Leerlingen van de Borgloschool toonden zich hierbij ware Robin Hoods.

Feestelijke lancering Solis thuiszorg

Feestelijke lancering Solis thuiszorg

26-6-2014, 00:00

In het pinksterweekeinde is, na lange voorbereiding, het nieuwe merk, de nieuwe naam Solis thuiszorg gelanceerd. Dat was wel een feestje waard. Er zijn meer dan duizend petit-fours uitgereikt in het centrum van Deventer aan voorbijgangers en bezoekers van de grote Deventer Kermis. Daarbij was het prachtig weer, dus volop publiek wat smakelijk kon kennismaken met Solis thuiszorg.

Wat doet Zorggroep Solis tegen ouderenmishandeling/cliëntmishandeling?

Wat doet Zorggroep Solis tegen ouderenmishandeling/cliëntmishandeling?

26-6-2014, 00:00

“Ik kom alleen op bezoek als u mijn reiskosten betaalt.” Dat klinkt niet als een warme, liefdevolle opmerking van een zoon van wie de moeder in een verpleeghuis woont.  Maar “Moeder, zal ik uw boodschappen even doen?” hoeft ook niet per definitie een teken van moederliefde te zijn. Onlangs werd door de winkeldame gesignaleerd dat de rekeningen van mevrouw Everts, ineens stukken hoger dan normaal waren. Is dit nu ouderenmishandeling? Kun je nu spreken van misbruik maken van iemands afhankelijkheid?

Workshops via Vrijwilligers Academy

Workshops via Vrijwilligers Academy

25-6-2014, 12:16

Onder de vlag van de Vrijwilligers Academy, opgericht door de Vrijwilligers Centrale Deventer (VCD) is Zorggroep Solis gestart met het aanbieden van workshops voor vrijwilligers in Deventer en omgeving. De eerst workshop werd 18 juni j.l. gegeven. In het  najaar worden, naast de basiscursus, nog twee workshops aangeboden. Voor vrijwilligers van Solis en Will zijn deze workshops gratis, van de andere deelnemers wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Aub opgeven via www.jaikwill.nl, wacht hiermee niet te lang want vol is vol.

Prikkelend en energiek Solis Symposium

Prikkelend en energiek Solis Symposium

25-6-2014, 12:07

Ruim honderd specialisten uit heel Nederland verzamelden zich donderdag 12 juni, in de Go Ahead Eagles Business Lounge om het eerste Solis Symposium ‘Zelfredzaamheid en preventie bij chronische aandoeningen en revalidatiezorg bij ouderen’ bij te wonen. Er waren drie PE (accreditatie) punten aan dit symposium toegekend.

Interview wethouder - Zorg in Deventer verandert mee

Interview wethouder - Zorg in Deventer verandert mee

25-6-2014, 00:00

Per 1 januari 2015 gaat de ondersteuning van (kwetsbare) ouderen van de rijksoverheid over naar de gemeenten. Jan Jaap Kolkman (PvdA) is de nieuwe wethouder voor zaken die met Wmo en AWBZ te maken hebben. Wat is zijn visie op de verandering van deze ondersteuning?

Solis thuiszorg: cliëntgericht met brede achtervang

Solis thuiszorg: cliëntgericht met brede achtervang

24-6-2014, 00:00

Ouderen die thuiszorg afnemen bij Solis thuiszorg zijn verzekerd van uitstekende ondersteuning om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Maar Solis thuiszorg biedt meer. Laura van Sluijs, manager Thuiszorg bij Solis thuiszorg: “Mensen vinden bij ons een goede combinatie van klantgeoriënteerde kleinschaligheid en het vangnet van een grote organisatie.”

Vliegers bouwen met Borgloschool

Vliegers bouwen met Borgloschool

24-6-2014, 00:00

Vrijdagmiddag 20 juni hebben bewoners van De Bloemendal, begeleid door vrijwilligers de tocht naar de Borgloschool gewaagd. Daar stond 'het maken van vliegers op het programma voor het eindfeest. Dit betekende een geweldige uitdaging voor De Bloemendal'ers om hun epertise van vele decennia op het gebied van vliegers bouwen in te zetten.

Borgloschool treedt op in De Bloemendal

Borgloschool treedt op in De Bloemendal

20-6-2014, 08:49

Donderdagmiddag 19 juni verzorgden leerlingen van de Borgloschool in De Bloemendal een voorstelling binnen het kader van het ‘project Opstelten’.