Nieuws

Erfrecht, lastig?

Erfrecht, lastig?

31-3-2014, 10:17

Elke ouder van een zoon/dochter met een (verstandelijke) beperking komt op een gegeven moment voor de vraag te staan: hoe kunnen de belangen van mijn kind het beste behartigd worden; ook als wij er niet meer zijn?
Dit gaat niet zo vanzelfsprekend als bij andere kinderen uit een gezin. De ouders krijgen te maken met allerlei speciale regels, wetten, voorzieningen en instellingen.

7 april weer Alzheimer Café

7 april weer Alzheimer Café

31-3-2014, 00:00

Maandag 7 april aanstaande is er weer een Alzheimer Café met als thema: bewegen en dementie. Belangstellenden zijn van harte welkom in Zalencentrum De Horst, Kerkstraat 5 in Deventer.

NL Doet, St Jurriën, vrijdag 21 maart 2014

NL Doet, St Jurriën, vrijdag 21 maart 2014

25-3-2014, 00:00

Op vrijdag 21 maart was het dan zover! Directeur Intramurale Zorg, Mieke Chaabane, opende deze dag spectaculair door eigenhandig mét boormachine het eerste houten paneel te verwijderen van één van de appartementen van St Jurriën, één van de meest begeerde wensen ingediend tijdens de officiële opening van St Jurriën. Tevens een mooie klus in het kader van NL Doet, naast het voorjaars-en zomer klaar maken van de binnentuin van St Jurriën.

Slechtziend of Blind?

Slechtziend of Blind?

24-3-2014, 14:43

Niet of slecht kunnen zien kan behoorlijk lastig zijn, maar hoe kun je hiermee omgaan? Op donderdagochtend 17 april kunt u uw ervaringen delen en kennis opdoen hierover tijdens een themamorgen. De ochtend begint om 9.30 uur en duurt tot 11.00 uur en vindt plaats in het St. Jurrien, PC Hooftlaan 97, Deventer.

IJssel als bindende factor

IJssel als bindende factor

24-3-2014, 11:47

Op woensdag 19 maart stapten twintig bewoners van woonzorgcentrum Groote & Voorster met tweedejaars leerlingen van het Etty Hillesum College aan boord van de Carpe Diem (Pluk den Dag). Binnen het kader van het project 'Ruimte voor de rivier', interviewden de jongeren de ouderen over de geschiedenis van de rivier de IJssel.

Gemeentewerkers druk in tuin De Bloemendal

Gemeentewerkers druk in tuin De Bloemendal

21-3-2014, 07:35

Woonzorgcentrum De Bloemendal heeft een heel grote tuin. Normaal moet er al veel in worden gedaan, maar de milde winter maakte het mogelijk extra veel te doen. Nu al zijn de grote vijver, het enorme terras en de paden zichtbaar. Zo ervaart iedereen de geweldige ruimte. Het ligt in de bedoeling een echte wandel-, beweeg- en beleeftuin te scheppen, niet alleen voor de bewoners van De Bloemendal, maar voor de hele wijk.

Drukbezochte workshop in Groote & Voorster

Drukbezochte workshop in Groote & Voorster

20-3-2014, 17:15

Jaarlijks zetten veel zorginstellingen en welzijnsorganisaties in Nederland, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, hun deuren open voor het grote publiek. Op 13 maart jongstleden opende woonzorgcentrum Groote & Voorster haar deuren.

U bent welkom bij de make-over van St Jurriën

U bent welkom bij de make-over van St Jurriën

19-3-2014, 10:29

Vrijwilligers en bewoners van het St Jurriën en inwoners van de wijk Zandweerd stropen de mouwen op tijdens NL Doet. Vrijdag 21 maart krijgt de buitenzijde van woonzorgcentrum St Jurriën een nieuwe, vriendelijke uitstraling.

Mindfulness: met aandacht leven

Mindfulness: met aandacht leven

17-3-2014, 00:00

Op woensdagavond 9 april 2014 is er een informatieavond over “Mindfulness: met aandacht leven”, van 19.30-21.30 uur. De organisatie is in handen van de Wijkwinkel en Mindfit. De bijeenkomst wordt gehouden in St Jurriën, P.C. Hooftlaan 97 te Deventer.

Pannenkoeken eten in Spikvoorde

Pannenkoeken eten in Spikvoorde

13-3-2014, 12:29

Tijdens de week van Zorg en Welzijn heeft woonzorgcentrum Spikvoorde haar deuren opengezet voor belangstellenden. Vanaf 14.00 uur kwamen de eerste bezoekers Spikvoorde binnen om te kijken wat er allemaal te doen is in een woonzorgcentrum.

 

Café Doodgewoon

Café Doodgewoon

12-3-2014, 08:52

 Op 18 maart 2014 is het thema van café doodgewoon: hoe blijf je als mantelzorger overeind?

Als mantelzorger van iemand die ongeneeslijk ziek is, is het soms lastig om ook goed voor jezelf te zorgen. Naast de voldoening die het vaak geeft om voor een dierbare te zorgen, kan dit ook zwaar zijn. Eigen emoties en onzekerheden spelen ook een rol en kunnen ervoor zorgen dat je uit balans raakt. Deze avond gaan we in op de vraag hoe je die balans (gedeeltelijk) kunt herstellen en wie hierbij zou kunnen ondersteunen. Spreker is Kelly Bekebrede,  mantelzorgconsulent bij Carinova.

 

Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Salland waar lotgenoten met hun familie en vrienden en andere belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Er zijn altijd professionele zorgverleners aanwezig om vragen te beantwoorden. Café ‘Doodgewoon’ wordt 5x per jaar georganiseerd op de derde dinsdag van de maand.

 

Meer informatie

Een ongeneeslijke ziekte verandert het leven van degene die dit treft maar ook het leven van iedereen in de naaste omgeving. Dit brengt niet alleen gevoelens van verslagenheid, angst, boosheid, verdriet en grote onzekerheid met zich mee, maar roept ook veel vragen op. Informatie is hierbij van groot belang.  Website:  www.pnsalland.nl

Telefoon: 06 221 874 43

 

Programma 2014

21 mei; Begeleiding door huisarts in palliatieve fase
16 september; De notaris
18 november; Marinus van der Berg

 

Café Doodgewoon is een initiatief van Palliatief Netwerk Salland en het Steunpunt Mantelzorg

Fotowedstrijd PW Janssen

Fotowedstrijd PW Janssen

11-3-2014, 14:49

Woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen ondergaat een renovatie. Drie thema’s zijn tijdens deze metamorfose leidend; de stad Deventer, de IJssel en de buurtschappen. We nodigen u uit om uw camera te pakken en de mooiste plaatjes te schieten.

Alzheimer Café: Omgaan met veranderingen

Alzheimer Café: Omgaan met veranderingen

10-3-2014, 00:00

Maandag 17 februari aanstaande is er weer een Alzheimer Café met als thema: omgaan met veranderingen. Belangstellenden zijn van harte welkom in Zalencentrum De Horst, Kerkstraat 5 in Deventer.

Solis zet deuren woonzorgcentra open

Solis zet deuren woonzorgcentra open

5-3-2014, 11:06

Zorggroep Solis opent 12, 13 en 14 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn, haar deuren voor belangstellenden uit de buurt, nieuwe cliënten, bewoners, potentiële werknemers en vrijwilligers.

Inspirerende Kick-off

Inspirerende Kick-off

3-3-2014, 15:09

Op 28 februari j.l. is in de Business lounge van Go Ahead Eagles de kick-off gegegeven voor het project ‘Dementie in beweging’. De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Zorggroep Solis sluit aan bij deze ontwikkelingen in de zorg voor mensen met dementie. Binnenkort start Zorggroep Solis daarom met het programma ‘Dementie en Bewegen’.

13 maart themamiddag longaandoeningen

13 maart themamiddag longaandoeningen

3-3-2014, 00:00

Astma, COPD, longemfyseem. Deze en andere longaandoeningen kunnen behoorlijk lastig zijn. Hoe ga je hiermee om?  Wat kun je doen om gezond en fit te blijven?
 

Contacten leggen via film

Contacten leggen via film

18-2-2014, 11:30

Marianne Stanlein en Olaf Westra trokken de Deventer wijk Zandweerd in om korte films te maken van en met bewoners. Doel ervan was onder meer om mensen met elkaar in contact te brengen en hun zelfbeeld te versterken. Welkome doelstellingen nu de overheid erop aandringt dat mensen meer de eigen regie over hun leven voeren.

NL Doet bij Zorggroep Solis

NL Doet bij Zorggroep Solis

18-2-2014, 10:55

Ook dit jaar doen de woonzorgcentra van Zorggroep Solis weer mee met de landelijke actie NL Doet, 21 en 22 maart. Hier onder een overzicht van de klussen die Solis aanbiedt tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Steekt u ook uw handen uit de mouwen?

Toine Manders op werkbezoek

Toine Manders op werkbezoek

17-2-2014, 10:30

Lid van het Europese parlement voor de partij 50+ en adviseur van het Europese verkiezingsprogramma voor deze partij, Toine Manders, bracht zaterdag 15 februari een werkbezoek aan Woonzorgcentum Spikvoorde en InteractContour.

Toine Manders bezoekt Spikvoorde

Toine Manders bezoekt Spikvoorde

14-2-2014, 15:48

Toine Manders, lijstrekker van 50PLUS bij de Europese verkiezingen brengt zaterdag 15 februari een bezoek aan Overijssel. Voorafgaand aan een ontmoeting met de leden van 50PLUS bezoekt Manders de woonlocatie Spikvoorde van zorggroep Solis en InteraktContour te Deventer. Manders wil zien hoe in de praktijk ouderen en jongeren met een niet aangeboren hersenafwijking met elkaar leven, zorg geboden krijgen waarbij nieuwe technieken worden ingezet.