Werken bij

Waarom vrijwilligers

De vrijwilligers van Zorggroep Solis zijn mensen, jong en oud, die een deel van hun tijd investeren in onze bewoners en onze cliënten thuis. De tijd en energie die vrijwilligers besteden aan onze cliënten zijn van onschatbare waarde. Persoonlijke aandacht, kennis, een frisse blik, het uitwisselen van cultuur, nieuwe ideeën en een paar extra handen maken het verschil!

Als vrijwilliger geeft u zelf aan wat u graag doet, wanneer en hoe vaak. Samen met u inventariseren wij uw mogelijkheden en wensen en zoeken wij naar werk wat voor beide partijen past.

Bij Zorggroep Solis werken ruim 900 vrijwilligers. Niemand wordt in het diepe gegooid, daarom wordt elke vrijwilliger scholing en training aangeboden. Ook worden er vier keer per jaar themabijeenkomsten georganiseerd.

VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

Voor alle nieuwe medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en uitzendkrachten die bij Zorggroep Solis in dienst komen is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De invoering van de VOG is onderdeel van het preventiebeleid van Zorggroep Solis en moet helpen bij een zorgvuldige omgang met onze cliëntendoelgroep.

In het woonzorgcentrum of bij cliënten thuis?

U kunt ervoor kiezen om in een van onze woonzorgcentra aan de slag te gaan, maar ook om bij mensen thuis ondersteuning en extra gezelligheid te geven. Wilt u bij mensen thuis aan de slag dan kunt u contact opnemen met Jantina Oplaat, coördinator van de vrijwilligerscommunity Will, via tel. (06) 341 890 32 of via jantina.oplaat@zorggroepsolis.nl.

Wilt u liever in een woonzorgcentrum aan de slag? Loopt u dan eens binnen bij één van onze woonzorgcentra en vraag naar de vrijwilligerscoördinator.

Vrijwilligerscoördinatoren

Woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen:
Maaike Visscher
maaike.visscher@zorggroepsolis.nl
tel.: (0570) 698 270                                                                                       

Woonzorgcentrum Groote & Voorster:
Maaike Visscher
maaike.visscher@zorggroepsolis.nl
tel.: (0570) 666 666

Woonzorgcentrum Spikvoorde:
Jantina Oplaat
jantina.oplaat@zorggroepsolis.nl
tel.: (0570) 502 507

Woonzorgcentrum De Bloemendal:
Jantina Oplaat
jantina.oplaat@zorggroepsolis.nl
tel.: (0570) 698 200

Woonzorgcentrum St Jurriën / wijk Zandweerd
Judith Schiphorst
judith.schiphorst@zorggroepsolis.nl
tel.: (0570) 666 666