Soms is thuis wonen (tijdelijk) niet meer mogelijk. U heeft bijvoorbeeld meer zorg nodig dan u zelf kunt organiseren. Het Groote & Voorster biedt u verschillende mogelijkheden.

Verpleeghuis

Het verpleeghuis is in 2005 geopend en bestaat uit 72 kamers waar verpleeghuiszorg wordt geleverd, verdeeld over drie afdelingen. De afdelingen Assink en Wiechink hebben ieder 24 éénpersoonskamers voor bewoners met een vorm van dementie. De afdeling Voorhorst bestaat uit 22 éénpersoonskamers en één tweepersoonskamer. Hier wonen mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast zijn er twee kamers voor kortdurende opnames, bestemd voor cliënten die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Verzorgingshuis

Woonzorgcentrum Groote & Voorster heeft 78 verzorgingsappartementen waar verzorgingshuiszorg wordt geleverd. Deze appartementen bevinden zich op de begane grond, op de tweede en de derde etage. Het zijn ruime appartementen met een aparte slaapkamer, een keuken, douche, toilet en een balkon.

Rondleiding
Wij geven u graag een rondleiding. U kunt dan onder meer een appartement en de recreatieruimte bekijken. U ziet welke activiteiten wij organiseren. Als u wilt kunt u een hapje mee eten, om zo letterlijk de sfeer te proeven. Heeft u interesse in een rondleiding, dan kunt u een afspraak maken via de afdeling cliëntbemiddeling.

Eerstverantwoordelijk verzorgende
Als u bij ons komt wonen, krijgt u een eigen eerstverantwoordelijk verzorgende (EVV'er). Dat is degeen met wie u de dagelijkse gang van zaken en uw zorgvragen kunt bespreken.

Activiteiten
Met de activiteitenbegeleider bespreekt u wensen voor dagbesteding als u bij ons komt wonen. Heeft u behoefte aan een vorm van behandeling, dan staan onze behandelaren voor u klaar. We proberen zoveel mogelijk uw activiteiten voort te zetten, zoals u dat gewend was voordat u in Groote & Voorster kwam wonen.

Kwaliteit
Zorggroep Solis is in het bezit van het landelijke kwaliteitskeurmerk HKZ. Dit geeft aan dat wij voldoen aan alle voorwaarden om optimale en verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Aanleunwoning

Het Groote & Voorster heeft 50 aanleunwoningen. Deze beschikken over een ruime woonkamer, een aparte slaapkamer, een keukenblok, een douche en een eigen balkon. Als bewoner van een aanleunappartement huurt u de woning en regelt de hulp zelf. De cliëntbemiddelaar van Groote & Voorster kan u hierbij ondersteunen. De medewerkers van Groote & Voorster helpen uiteraard wel in geval van nood.