Wonen in het PW JanssenSoms is thuis wonen (tijdelijk) niet meer mogelijk. U heeft bijvoorbeeld meer zorg nodig dan u zelf kunt organiseren. Het PW Janssen biedt u verschillende mogelijkheden.

Verpleeghuis

Het PW Janssen heeft vijf afdelingen met verpleeghuiszorg. Hier is zowel plaats voor mensen met een lichamelijke beperking, als voor mensen met een geheugenaadoening zoals dementie.

Slaapkamers
In het PW Janssen zijn een- en tweepersoonskamers van verschillende grootte. De meeste mensen verblijven op een tweepersoonskamer. De eenpersoonskamers zijn bedoeld voor mensen bij wie dat medisch noodzakelijk is. Elke kamer heeft een hoog-/laagbed, een wastafel, voor elke bewoner een eigen kledingkast en een bedkastje.

Huiskamers
Elke afdeling heeft drie huiskamers. Daar kunt u lezen, televisie kijken, radio luisteren, puzzelen of een praatje maken. U kunt hier ook uw bezoek ontvangen. De huiskamers zijn rookvrij. Op elke afdeling zijn zithoeken waarin u gezellig privé met anderen kunt praten.

Rondleiding
Wij geven u graag een rondleiding. U kunt dan onder meer een kamer en de recreatieruimte bekijken. U ziet welke activiteiten wij organiseren. Als u wilt kunt u een hapje mee eten, om zo letterlijk de sfeer te proeven. Heeft u interesse in een rondleiding, dan kunt u een afspraak maken via de afdeling cliëntbemiddeling.

Eerstverantwoordelijk verzorgende
Als u bij ons komt wonen, krijgt u uw eigen eerstverantwoordelijk verzorgende (EVV'er). Dat is degene met wie u de dagelijkse gang van zaken en uw zorgvragen kunt bespreken.

Activiteiten
De activiteitenbegeleider bespreekt met u uw wensen voor dagbesteding als u bij ons komt wonen. We proberen zoveel mogelijk uw activiteiten voort te zetten, zoals u dat gewend was voordat u in PW Janssen kwam wonen.

Kwaliteit
Zorggroep Solis is in het bezit van het landelijke kwaliteitskeurmerk HKZ. Dit geeft aan dat wij voldoen aan alle voorwaarden om optimale en verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Aanleunwoningen

Achter PW Janssen staat appartementencomplex De Wezel. Dit complex biedt ruimte aan 35 aanleunwoningen. Deze woningen worden niet verhuurd door Zorggroep Solis, maar door woonbedrijf Ieder1. De bewoners van de aanleunwoningen zijn van harte welkom om gebruik te maken van de faciliteiten en diensten die PW Janssen biedt.