Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Veelgevraagde antwoorden

Heeft u vragen over onze zorgverlening? Dan vindt u hier wellicht direct antwoord. Zo niet? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Diensten

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Solis

Met wie moet ik contact opnemen bij interesse in een woning van één van de woonzorgcentra van Solis?

Heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling cliëntbemiddeling via cliëntbemiddeling@zorggroepsolis.nl of via (0570) 698 298. Onze collega’s helpen u graag verder.

Kan ik een keer een kijkje komen nemen in één van jullie woonzorgcentra?

We geven u graag een rondleiding in een woonzorgcentrum naar keuze. U kunt hiervoor een afspraak maken met onze afdeling cliëntbemiddeling via cliëntbemiddeling@zorggroepsolis.nl of via (0570) 698 298. U kunt dan zelf de sfeer komen ervaren.

Kan ik een eenpersoonskamer krijgen in de woonzorgcentra van Solis?

In de woonzorgcentra kunt u terecht op een éénpersoonskamer of op een tweepersoonskamer. Neem contact met ons op. Dan bespreken we welke mogelijkheden er voor uw situatie zijn.

Hoe weet ik of ik voor bepaalde zorgverlening wel of niet in aanmerking kom?

Om te weten of u voor bepaalde zorgverlening van Solis in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met uw huisarts. Indien uw huisarts het nodig acht, vraagt hij een indicatie aan bij het CIZ, dat de aanvraag beoordeelt.

Welke zorgverlening biedt Solis?

De zorgverlening van Solis wordt u aangeboden in verschillende arrangementen: kind en gezin, thuiszorg, revalideren, wonen en laatste levensdagen. Ga naar ‘zorg’ om per arrangement al onze producten en diensten te bekijken.

Locaties

Kan ik terecht op een eigen eenpersoons (slaap)kamer?

U kunt in veel van onze woonzorgcentra uw eigen eenpersoons (slaap)kamer krijgen. Bekijk de omschrijvingen van alle locaties om exact te weten in welke woonzorgcentra.

Bevinden de woonzorgcentra van Solis zich in of nabij een groene omgeving?

Sommige van onze locaties bevinden zich in een groene omgeving, andere bevinden zich in een stadse omgeving. Wel beschikt iedere locatie over een tuin, waar bewoners een frisse neus kunnen halen. Bekijk de omschrijvingen van onze locaties voor meer informatie.

 

Bevinden de woonzorgcentra van Solis zich dicht bij het centrum?

Sommige van onze locaties bevinden zich in of nabij het centrum. Bekijk de omschrijvingen van onze locaties om te weten welke.

Ik wil graag in dezelfde wijk blijven wonen. Is dit mogelijk?

Het is in de meeste gevallen mogelijk om in dezelfde wijk te blijven wonen als u besluit te verhuizen naar een woonzorgcentrum van Solis. Met veel verschillende locaties in Deventer is er altijd een woonzorgcentrum bij u in de buurt.

Mijn partner en ik willen samen onder één dak blijven wonen. Is dit mogelijk?

Het is voor u en uw partner in de meeste gevallen mogelijk om samen te blijven wonen. Voor meer informatie over deze mogelijkheden neemt u contact op met onze cliëntbemiddelaars.