Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over onze zorgverlening? Dan vindt u hier wellicht direct antwoord. Zo niet? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Verpleeghuis

Hoe werkt een aanmelding voor opname in het verpleeghuis?

Aanmelding kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld via uw huisarts, of via de casemanager dementie die u nu ook al ondersteunt of begeleidt.

Moet ik een eigen bijdrage betalenals ik in een verpleeghuis woon?

De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en is voor iedereen anders. Deze bijdrage wordt berekend door het CAK. Het eerste half jaar is deze altijd laag en hierna volgt de officiële berekening.

Kan mijn familie mijn was blijven doen?

Uw familie kan altijd zelf uw was blijven doen. Laat u deze echter verzorgen door het verpleeghuis wordt hier een vergoeding voor gerekend. Het is dan wel wenselijk om de kleding te voorzien van een naam. Dit wordt verzorgd door het verpleeghuis, tegen een vergoeding.

Zijn er bezoektijden?

Er zijn geen bezoektijden. Het zou wel fijn zijn als u rekening houdt met de momenten dat er gegeten wordt.

Heb ik een verzekering nodig als ik in een verpleeghuis woon?

Er is een collectieve WA verzekering en inboedelverzekering voor persoonlijke eigendommen.

Kan ik mijn eigen meubels meenemen?

Natuurlijk kan dat! Wel is het goed om te kijken naar de kamer waar uw familielid verblijft en daar rekening mee te houden. U kunt daarover altijd overleggen met de betreffende afdeling.

Kan ik mijn eigen kapper of pedicure houden?

Natuurlijk u kunt gewoon naar uw eigen kapper of pedicure blijven gaan samen met iemand van uw familie.

Ik ben lid van een vereniging, kan ik hier naar toe blijven gaan?

Natuurlijk kunt u met begeleiding vanuit uw familie naar uw vereniging blijven gaan.

Hoe worden hulpmiddelen vergoed?

Wanneer u een hulpmiddel nodig heeft wordt dit in de meeste gevallen gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Wat moet ik minimaal meenemen?

Kleding en toiletartikelen.

Wat krijg ik van Solis?

U ontvangt van ons alle zorg waarvoor u bent geïndiceerd.

Paramedisch Centrum

Wat zijn onze leveringsvoorwaarden?
Krijg ik mijn behandeling vergoed?

Sommige behandelingen worden volledig door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit uw basisverzekering. Andere behandelingen alleen (deels) vanuit een aanvullende verzekering. Er is meestal wel een verwijsbrief nodig van uw behandelend arts, bijvoorbeeld de huisarts, medisch specialist, bedrijfsarts of ouderengeneeskundige. U kunt in uw polis nakijken waar u voor verzekerd bent en of er een verwijzing nodig is. Let op, mogelijk doet u eerst aanspraak op uw eigen risico.

Kom ik in aanmerking voor een behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan ik onder begeleiding van een fysiotherapeut sporten?

Ja zeker, dat kan met FysiospOrtis. Dit is een manier om uw algehele conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren. Bij FysiospOrtis oefent u in een kleine groep aan uw eigen trainingsprogramma. Een deskundige stemt dit trainingsprogramma volledig af op uw persoonlijke doelstellingen en lichamelijke mogelijkheden. Tijdens de training wordt u begeleid door een fysiotherapeut.

Waar kan ik de tarieven voor een behandeling vinden?

Je vindt onze tarievenlijst (per behandeling) hier >>>

Ik heb een factuur voor een niet nagekomen afspraak ontvangen. Klopt dat?

Als u de afspraak met uw behandelaar niet minimaal 24 uur van tevoren heeft afgezegd, moeten wij de factuur helaas in rekening brengen.

Waar wordt Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aangeboden?

Op dit moment wordt SLIMMER, een tweejarig GLI traject, aangeboden op de locaties: Laren, Almen en Deventer.
De exacte adresgegevens staan vermeld onder onze Huizen & Behandelcentra.

Hoeveel kost SLIMMER, het GLI programma?

Het programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering (ook het eigen risico). U heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Solis

Met wie moet ik contact opnemen bij interesse in een woning van één van de woonzorgcentra van Solis?

Heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling cliëntbemiddeling via cliëntbemiddeling@zorggroepsolis.nl of via (0570) 698 298. Onze collega’s helpen u graag verder.

Kan ik een keer een kijkje komen nemen in één van jullie woonzorgcentra?

We geven u graag een rondleiding in een woonzorgcentrum naar keuze. U kunt hiervoor een afspraak maken met onze afdeling cliëntbemiddeling via cliëntbemiddeling@zorggroepsolis.nl of via (0570) 698 298. U kunt dan zelf de sfeer komen ervaren.

Kan ik een eenpersoonskamer krijgen in de woonzorgcentra van Solis?

In de woonzorgcentra kunt u terecht op een éénpersoonskamer of op een tweepersoonskamer. Neem contact met ons op. Dan bespreken we welke mogelijkheden er voor uw situatie zijn.

Hoe weet ik of ik voor bepaalde zorgverlening wel of niet in aanmerking kom?

Om te weten of u voor bepaalde zorgverlening van Solis in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met uw huisarts. Indien uw huisarts het nodig acht, vraagt hij een indicatie aan bij het CIZ, dat de aanvraag beoordeelt.

Welke zorgverlening biedt Solis?

De zorgverlening van Solis wordt u aangeboden in verschillende arrangementen: kind en gezin, thuiszorg, revalideren, wonen en laatste levensdagen. Ga naar ‘zorg’ om per arrangement al onze producten en diensten te bekijken.

Locaties

Kan ik terecht op een eigen eenpersoons (slaap)kamer?

U kunt in veel van onze woonzorgcentra uw eigen eenpersoons (slaap)kamer krijgen. Bekijk de omschrijvingen van alle locaties om exact te weten in welke woonzorgcentra.

Bevinden de woonzorgcentra van Solis zich in of nabij een groene omgeving?

Sommige van onze locaties bevinden zich in een groene omgeving, andere bevinden zich in een stadse omgeving. Wel beschikt iedere locatie over een tuin, waar bewoners een frisse neus kunnen halen. Bekijk de omschrijvingen van onze locaties voor meer informatie.

 

Bevinden de woonzorgcentra van Solis zich dicht bij het centrum?

Sommige van onze locaties bevinden zich in of nabij het centrum. Bekijk de omschrijvingen van onze locaties om te weten welke.

Ik wil graag in dezelfde wijk blijven wonen. Is dit mogelijk?

Het is in de meeste gevallen mogelijk om in dezelfde wijk te blijven wonen als u besluit te verhuizen naar een woonzorgcentrum van Solis. Met veel verschillende locaties in Deventer is er altijd een woonzorgcentrum bij u in de buurt.

Mijn partner en ik willen samen onder één dak blijven wonen. Is dit mogelijk?

Het is voor u en uw partner in de meeste gevallen mogelijk om samen te blijven wonen. Voor meer informatie over deze mogelijkheden neemt u contact op met onze cliëntbemiddelaars.