Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Genieten van wat extra...

Donderdag 18 september

Begin september is in woonzorgcentrum Groote & Voorster het project ‘Helpende Handen’ van start gegaan. Zes leerlingen van het ROC Aventus, opleiding Helpende Zorg & Welzijn, zijn enthousiast aan hun stage, tot eind januari, begonnen. 

Helpende handen? Graag!

Verschillende opleidingen kampen momenteel met een tekort aan stageplaatsen. Groote & Voorster wil haar bewoners graag een extraatje bieden op het gebied van welzijn. Deze twee ingrediënten bij elkaar waren de start van het project. Op de afdelingen Assink, Wiechink en Voorhorst is iedere werkdag, en af en toe in het weekend, minstens één stagiaire van het project aan het werk. 


De stage

De eerste drie weken lopen de stagiaires mee met een verzorgende en/of activiteitenbegeleider om goed te kijken hoe de werkzaamheden verlopen. Zij helpen mee met de zorg op de afdeling om aansluitend mee te doen met een activiteit in de Swaen of Resiuszaal of de huiskamer op de afdeling samen met de bewoners. Daarna gaan de stagiaires Lory, Dana, Sanne, Shainy, Corine, Demi en Miranda zelf aan de slag met hun opdrachten naast de beroepskracht. Op die manier komen de bewoners extra aan hun trekken als het gaat om een laagdrempelige activiteit of net dat beetje extra aandacht. Een keer per week komt leerkracht Ingrid Buitenhuis naar het Groote & Voorster om de stagiaires te ondersteunen waar nodig.
Betty van Harten, hoofd Wonen & Welzijn: “Vanuit het Groote & Voorster doen we ons best om dit project te laten slagen, zodat het vanaf februari, met een tweede groep, een mooi vervolg zal krijgen!”

 

Deel dit nieuwsbericht: