Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Alzheimer Café maandag 19 januari

Dinsdag 6 januari

Maandag 19 januari aanstaande is in Zalencentrum de Horst, Kerkstraat 5, in Deventer, het Alzheimer Café. Het thema van de avond: verschillende vormen van dementie. (De rol van de huisarts wordt verplaatst naar 18 mei.)

Eén op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan Alzheimer de meest bekende en meest voorkomende is. Er zijn meer veel voorkomende vormen van dementie. Omdat daarbij andere verschijnselen optreden, kan dit tot onbegrip en verwarring leiden. Tijdens deze avond worden een aantal vormen van dementie besproken. Welke verschijnselen zijn kenmerkend, wat betekent dit voor het dagelijks leven en wat betekent dit voor het onderlinge contact. 

Deskundige van de avond is Loes Stuij. Zij heeft als verpleegkundige jarenlang in de ouderenzorg gewerkt in diverse functies. Haar ervaring zet zij nu in als trainer voor professionals, vrijwilligers en mantelzorgers. Sinds kort is zij tevens een van de gespreksleiders van het Alzheimer Café in Deventer.

Om 19.30 uur start het programma. De zaal is vanaf 19.00 uur open zodat u eerst rustig een kopje koffie of thee kunt drinken. De toegang is gratis, evenals de parkeergelegenheid. De Horst is rolstoeltoegankelijk.

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten kunnen met elkaar praten over wat ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma duurt ongeveer twee uur. In Deventer is er iedere derde maandag van de maand een Alzheimer Café. Het Alzheimer Café wordt ondersteund door Carinova, Zorggroep Solis, Dimence, Raster/Focus en Alzheimer Nederland.

Om te noteren
Het volgende Alzheimer Café is op maandag 16 februari met als thema ‘Communicatie binnen de familie’. 

Deel dit nieuwsbericht: