Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

750 jaar Solis: week voor (buurt)bewoners op en rond de Bloemendal

Dinsdag 6 juni

In samenwerking met het Bureau Kunstcircuit vieren we samen met bewoners, vrijwilligers en professionals een feest van dans, theater en fotografie. Op 3 locaties van Solis is een specifiek project ontwikkeld vanuit steeds een andere kunstdiscipline, waarbij het eigen verhaal van de (buurt)bewoner(s) centraal staat. De projecten gaan over ontmoeting, herinnering, heimwee en verwondering over het hier en nu. Het tweede project zal van 12-16 juni op locatie de Bloemendal plaatsvinden.

De Bloemendal: mag ik deze dans van u?

Twee dansdocenten komen dansen, alleen of samen met bewoners. Ze lopen onder koffietijd door de zaal, er start muziek en ze maken een dansje. Een duet met een bewoner of een dans met z’n allen. Ze gaan op bezoek bij mensen die op hun kamer zijn, ze komen mensen tegen in de gang, in de lift etc. De eerste twee dagen praten ze ook met de bewoners over dansen. Wat betekende dat voor u? Op welke muziek danste u? Met wie danste u? Kleine gesprekjes worden opgenomen. De docenten zoeken muziekjes, die de bewoners noemen, op en dagen hen uit te komen dansen.

Elke dag is er ook, liefst op een openbare plek waar vanzelf mensen langskomen, een kleine dansles. De eerste twee dagen eenvoudig, verschillende soorten dans, zittend of staand of in rolstoelen. Op de derde en vierde dag worden ook de muziekjes van bewoners gebruikt en worden samen dansjes “ingestudeerd”. De laatste dag is er een dansfeest waar de twee dansdocenten - eventueel aangevuld met een dansgroep uit Deventer - een optreden verzorgen samen met de bewoners, die deze week hebben deelgenomen. De voorstelling wordt gebracht in een setting met aandacht voor licht en geluid. Van de voorstelling wordt een video-opname en foto’s gemaakt die in het centrum geëxposeerd kunnen worden.

Deel dit nieuwsbericht: