Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Zorggroep Solis en IJssellandschap tekenen intentieverklaring

Dinsdag 10 maart

In aanwezigheid van medewerkers en vrijwilligers ondertekenden Jaap Starkenburg (directeur IJssellandschap) en Ko Portengen (directeur Zorggroep Solis) maandagmiddag 9 maart in Havezate de Haere te Olst een intentieverklaring.

Deze intentieverklaring onderschrijft een hernieuwde langdurige samenwerking tussen de twee organisaties die beide uit het Heilige Geest Gasthuis zijn ontstaan en hun oorsprong vinden in het jaar 1267 (!). IJssellandschap en Zorggroep Solis hebben samen het afgelopen jaar het project ‘Natuurlijk Bewegen opgezet’ een project waarbij ouderen samen met een wandeltrainer en gids wandelen door de landgoederen van IJssellandschap.

Recentelijk is wetenschappelijk bewezen dat bewegen goed is voor het geheugen! Bewegen zorgt ervoor dat mensen zich onder andere fitter voelen, beter slapen, minder hart- en vaatziekten ontwikkelen en sterkere botten en spieren hebben. De combinatie met de prachtige natuur van het IJssellandschap zorgt voor een dubbele positieve uitwerking.

Samenwerking in wetenschappelijk onderzoek

Het project Natuurlijk Bewegen wordt nu uitgebreid met een samenwerking in wetenschappelijk onderzoek: Het Deventer Beweeg Onderzoek DOET.

Het Deventer Beweeg Onderzoek DOET is voor mensen van 65 jaar en ouder die thuis wonen, zelfstandig kunnen lopen (eventueel met stok of rollator) en last krijgen van hun geheugen. Bijvoorbeeld het vergeten van afspraken, niet op woorden komen, dingen door elkaar halen, etc.
Het programma, dat start in de week van 23 maart, duurt een halfjaar (26 weken) waarin deelnemers drie keer per week bewegen. Eén keer binnen onder begeleiding van een fysiotherapeut van Solis, één keer zelfstandig thuis en een keer door met de fysiotherapeut en een verhalenverteller te wandelen in het IJssellandschap. Dit nieuwe wetenschappelijke onderzoek moet aantonen of een beweegprogramma hulp kan bieden aan mensen met geheugenproblemen.

Deel dit nieuwsbericht: