Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Maandag 16 maart: Alzheimercafé

Woensdag 11 maart

Maandag 16 maart aanstaande is in Zalencentrum de Horst, Kerkstraat 5, in Deventer, het Alzheimer Café. Het thema van de avond: welke ondersteuning kunnen ergotherapie en fysiotherapie bieden?

Wanneer je vergeetachtig wordt, gaan dingen die je automatisch deed niet meer vanzelf. De kans bestaat dat je hierdoor meer blijft zitten en minder beweegt. Dit geldt voor degene met dementie, maar ook als mantelzorger krijg je hiermee te maken. Even op stap gaat niet zomaar meer, huishoudelijk klussen laat je makkelijker liggen. Ook het opstaan uit bed of van de stoel is moeilijker.

Inge van de Esschert en Gera Lambrechts hebben hier dagelijks mee te maken in hun praktijk als fysio- en ergotherapeut. U krijgt deze avond tips hoe u met plezier in beweging kunt blijven.

Om 19.30 uur start het programma. De zaal is vanaf 19.00 uur open zodat u eerst rustig een kopje koffie of thee kunt drinken. De toegang is gratis, evenals de parkeergelegenheid. De Horst is rolstoeltoegankelijk.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten kunnen met elkaar praten over wat ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma duurt ongeveer twee uur. In Deventer is er iedere derde maandag van de maand een Alzheimer Café. Het Alzheimer Café wordt ondersteund door Carinova, Zorggroep Solis, Dimence, Raster/Focus en Alzheimer Nederland.

Om te noteren

Het volgende Alzheimer Café is op maandag 20 april met als thema ‘Informatiemarkt dagactiviteiten buitenshuis.’

Deel dit nieuwsbericht: