Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Bewegen, goed voor iedereen!

Maandag 13 april

Iedereen weet het eigenlijk wel. Bewegen is voor ieder mens goed en het heeft een positief effect op de kwaliteit van leven, dus ook op het leven van ouderen. Maar voor ouderen in een zorginstelling, of in de thuissituatie, kan bewegen soms best lastig zijn; wil je mensen verantwoord laten bewegen, dan moet je dat goed afstemmen op de doelgroep.

De kunst is om beweging niet uitsluitend één keer per week, maar juist gedurende de dagelijkse activiteiten te stimuleren. En iedereen kan hieraan een bijdrage leveren, zorgverleners maar ook familieleden en vrijwilligers. Brancheorganisatie Actiz stimuleert beweging en heeft een digitaal magazine gewijd aan het thema bewegen.

Solis levert al jarenlang bewegingsgerichte zorg in haar woonzorgcentra. Momenteel loopt er ook een onderzoek naar de effecten van beweging bij, dementerende, ouderen. Wilt u daar meer van weten, schrijf u dan in voor het symposium Dementiezorg in beweging, of neem contact op met Susan Vrijkotte, programmamanager Dementie, via telefoon 0570 698 200.
 

Deel dit nieuwsbericht: