Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

cursus Mental Health First Aid (afgekort MHFA) in Deventer

Donderdag 12 juli
cursus Mental Health First Aid (afgekort MHFA) in Deventer

Dit najaar bieden wij weer de cursus Mental Health First Aid (afgekort MHFA) aan in Deventer. In de eerste helft van dit jaar heeft een mooi aantal deelnemers deze cursus al gevolgd en de reacties zijn heel positief. De training wordt als zeer zinvol en leerzaam ervaren. Wellicht heeft u of iemand uit uw omgeving al aan één van de cursussen deelgenomen? Zo niet, dan is er vanaf september opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen! Kent u mensen in uw omgeving voor wie deze cursus wellicht ook zinvol is.

MENTAL HEALTH FIRST AID

Als iemand in zijn vinger snijdt of het hoofd stoot, dan pak je thuis de EHBO-koffer. Maar wat doe je als een geliefde, een vriend, de buurman of je leerling of collega een paniekaanval krijgt of symptomen van depressie laat zien?

 

DE CURSUS

In de cursus Mental Health First Aid (MHFA) leer je eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. In de cursus krijg je informatie over psy­chische problemen en er is veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert.

 

WAAROM MHFA?

Psychische problemen komen heel vaak voor. Mensen die in hun omgeving hiermee te maken krijgen, weten meestal niet wat ze kunnen doen en hebben dikwijls te weinig kennis om hier goed mee om te kunnen gaan.  Veel mensen met psychische problemen worden negatief bejegend en ervaren vooroordelen (stigma). Ook worden psychische klachten niet altijd snel herkend. De drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is voor veel mensen hoog. Er wordt dan te laat naar de juiste vorm van hulp gezocht. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen en passende hulp te vinden.

 

VOOR WIE IS DE MHFA-CURSUS BEDOELD?

Iedereen kan de cursus volgen. Er worden geen specifieke eisen gesteld. De cursus is ook geschikt voor (semi-) professionals die in hun functie te maken kunnen krijgen met mensen met psychi­sche problemen. Door het volgen van de MH­FA-cursus vergroot je je kennis en ontwikkel je vaardigheden om situaties te kunnen inschatten en op basis daarvan te handelen.

 

WAT LEVERT HET OP?

• Je leert hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen;

• je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen;

• je leert hoe je in een crisissituatie kunt handelen;

• je leert hoe je de juiste hulpdiensten kunt alarmeren;

• je ontvangt na afronding van de cursus een certificaat.

 

WANNEER START DE CURSUS?

Dit najaar staan 3 cursusmomenten op de planning:

Woensdag 5, 12, 19 en 26 september, ’s ochtends van 09.00-12.00 uur

Donderdag 6, 13, 20 en 27 september, ’s ochtends van 09.00-12.00 uur

Dinsdag 2, 9, 16 en 30 oktober, ’s avonds van 19.00-22.00 uur

Alle cursussen vinden plaats in Deventer, de cursussen op woensdag- en donderdagochtend worden gehouden aan de Pikeursbaan 3, voor de avondcursus is de exacte locatie nog niet bekend.

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 25 voor vrijwilligers en € 50 voor professionals (normaal gesproken is de prijs voor deze cursus € 275). De volgende link geeft een overzicht van de beschikbare cursusdata en de mogelijkheid om je in te schrijven:  https://www.mhfa.nl/cursussen-deventer/

Geef bij het inschrijven graag meteen aan of het om een aanmelding als vrijwilliger of als professional gaat, dan kan in het vak ‘opmerkingen’.

Mocht je meer informatie willen, dan kun je natuurlijk altijd met ons bellen of mailen voor meer informatie: 0570-604900 of info@impluz.nl

Deel dit nieuwsbericht: