Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Moppie-kussen

Dinsdag 17 juli
Moppie-kussen

Vredehof Uitvaartverzorging schenkt troostconcept voor kinderen aan Hospice De Winde in Deventer

Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken. Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen en troost te bieden, heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een uniek troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen, vlinder Missie, giraf Miek, Olifant Molle en Draak Mexa.

Voor de financiering van dit unieke project vond ze direct een enthousiaste partner in Vredehof Uitvaartverzorging, die de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds. In overleg met Margreet Spierings, manager hospice, is gezocht naar mogelijkheden, passend binnen hospice De Winde.

Wanneer mensen waken tijdens de laatste uren van hun dierbare biedt hospice De Winde de mogelijkheid aan van de waakkoffer. Als  mooie aanvulling op de materialen in de waakkoffer heeft het Hospice gekozen voor het Moppie-Kussen van giraf Miek. Het begeleidende verhaal geeft aan dat giraf Miek samen sterk wil zijn wanneer je het moeilijk hebt.

Op 12 juli jl. kreeg Margreet dit troostpakket, bestaande uit één kussen, overhandigd door Pedro Swier, Algemeen Directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en Els Schaap, uitvaartverzorger bij Roelofs Uitvaartverzorging. Het troostconcept is  eveneens beschikbaar voor de overige hospices uit het werkgebied van Vredehof.

Meer informatie over de Moppies is te vinden op www.deMoppies.com
Meer informatie over Vredehof en het Vredehof Donatie Fonds op www.vredehof.nl

Deel dit nieuwsbericht: