Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Dance for Health workshop

Woensdag 13 maart
Dance for Health workshop

Dinsdag 26 februari heeft Sabine Woertman een workshop Dance for Health gegeven aan de deelnemers van onze parkfitgroepen op PW Janssen.

Wat is dance for health:
De Dance for Health programma’s combineren kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. Door middel van dans, muziek en verbeeldingskracht werken we aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken. Daardoor ga je jezelf energieker, fitter en beter voelen, zowel fysiek als mentaal.

Na de introductie van Sabine zijn we rustig en wat onwennig begonnen op de stoel. Maar bij de eerste klanken nam zij ons gelijk mee in de beweging. Er is op verschillende manieren gedanst, op rustige en up beat muziek, alleen en in paren, zittend, staand en lopend. Kortom er is veel bewogen en gelachen!

Ook voor ons als fysiotherapeuten was deze workshop erg inspirerend. Wij ervaren de kracht van bewegen en muziek dagelijks in ons werk. Loes ter Harmsel en Marloes Stapelbroek hebben dan ook de cursus voor fysiotherapeuten gevolgd, waardoor zij dit ook kunnen toepassen in hun dagelijkse behandelingen van patiënten met Parkinson of andere neurologische aandoeningen.

Deel dit nieuwsbericht: