Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Wandel-, beleef- en beweegtuin bij De Bloemendal

Dinsdag 4 februari

Woonzorgcentrum De Bloemendal, in de wijk Borgele, wil haar huis en omgeving meer openstellen voor anderen uit de wijk, zodat zij meer onderdeel uitmaken van de wijk. De Bloemendal wil nog meer haar maatschappelijke rol in de samenleving invullen.

Er is binnen én buiten zoveel meer mogelijk dan wat er nu gebeurt. In die context is het idee ontstaan van een wandel-, beleef- en beweegtuin voor bewoners en wijkbewoners, voor jong en oud.

Begin januari heeft hoveniersbedrijf Luijendijk een aanvang gemaakt met de ontwikkeling van de tuin. Zij begonnen met het rooien van bomen en struiken om meer ruimte te creëren.


Vorderingen

Op de foto is te zien hoe de medewerkers van Luijendijk geholpen worden door medewerkers van Cambio. Samen werken zij nu hard aan het terras en samen hebben allen tussen de middag kunnen genieten van een gratis maaltijd. De bewoners zijn om te beginnen heel enthousiast over de nieuwe plek van de platanen, namelijk op het terras.
De tuin wordt gefinancierd door de Stichting Vrienden van De Bloemendal, Wij Deventer, Zorggroep Solis, Woonzorg Nederland en de volgende sponsoren: Hoveniersbedrijf Luijendijk, Apotheek Borgele, Schoonmaakbedrijf Hendriksen, Wolters, Vitalis, van Hoeckel en de Morssinkhof-groep. Er worden nog enkele fondsen aangeschreven om de financiering rond te krijgen voor de beweegtoestellen.

Sponsor een zitbank

Deventer bedrijven kunnen een zitbank sponsoren voor € 750,- per stuk. U kunt daarvoor contact opnemen met Coryne Noordhoek tel.: (0570) 689 400.

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht: