Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Team Regioverpleegkundigen van start gegaan

Vrijdag 17 januari
Team Regioverpleegkundigen van start gegaan

Dinsdag 14 januari is Team Regioverpleegkundigen officieel van start gegaan. De Regioverpleegkundige is een initiatief van negen Sallandse zorgverleners, waarvan Solis er één is, die samenwerken in het programma Samen voor Sallandse Zorg. Het team gaat in de avonden, nachten en weekenden aan de slag voor al deze organisaties. Reden dat dit team in het leven is geroepen is het garanderen van kwalitatief hoogwaardige verpleegkundige zorg tijdens de avonden, nachten en weekenden. 

Samenwerken is noodzakelijk

Jan Griepink, bestuurder van Carinova en een van de initiatiefnemers van Team Regioverpleegkundige, benadrukt tijdens de kick-off de noodzaak om samen te werken: ,,In 2040 zijn er 1,5 miljoen extra arbeidskrachten nodig en is er behoefte aan 260.000 verpleeghuisplaatsen”, stelt hij. ,,Die extra plaatsen in de verpleeghuizen gaan er niet komen, er zijn immers grenzen aan de groei van de zorg. Hoe we de zorg wel kunnen organiseren, is een enorm vraagstuk dat we alleen kunnen oplossen als we goed met elkaar samenwerken.  Het vraagt van ons allemaal creativiteit om buiten de bestaande kaders te denken en te doen. Dat lukt alleen als je regionaal samenwerkt."

"De initiatieven waar we in het programma Samen voor Sallandse Zorg nu aan werken, zijn nog maar een begin. Maar het is wel een mooi begin. Ik ben trots op de regio en op het Zorgkantoor Midden IJssel, dat ons hierin ondersteunt. Team Regioverpleegkundigen: veel succes!”

Van elkaar leren

De Regioverpleegkundigen laten weten dat ze het vooral erg waardevol vinden om samen te werken met collega’s van verschillende organisaties. ,,We kunnen ervaringen uitwisselen, samen sparren en bij elkaar in de keuken kijken”, geven ze aan. ,,Daar leren we veel van.” 

Deel dit nieuwsbericht: