Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Alzheimer Café maandag 16 november

Donderdag 5 november

Maandag 16 november aanstaande is in Zalencentrum de Horst, Kerkstraat 5, in Deventer, het Alzheimer Café. Het thema van de avond: Wat gebeurt er in je hoofd als je dementie hebt? Gastspreker van de avond is Egbert van Foeken, psycholoog en dementie deskundige.

Egbert van Foeken zal u tijdens de avond mee nemen naar wat er gebeurt in de hersenen van mensen met dementie en welk gedrag u tegenkomt. Hij informeert u over dementie en hoe u daar als partner, familie, vrienden en/of mantelzorger mee om kunt gaan. Zaken als spiegelen, prikkelverwerking, emotionele ordening, het geheugen en ‘teruggaan in de tijd’ komen daarbij aan bod. Dit zal hij doen aan de hand van voorbeelden en vragen vanuit de zaal. 

Om 19.30 uur start het programma. De zaal is vanaf 19.00 uur open zodat u eerst rustig een kopje koffie of thee kunt drinken. De toegang is gratis, evenals de parkeergelegenheid. De Horst is rolstoeltoegankelijk.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten kunnen met elkaar praten over wat ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer. Het programma duurt ongeveer twee uur. In Deventer is er iedere derde maandag van de maand een Alzheimer Café. Het Alzheimer Café wordt ondersteund door Carinova, Zorggroep Solis, Dimence, Raster/Focus en Alzheimer Nederland.

Om te noteren

De jaarafsluiting van het Alzheimer Café is op maandag 14 december. Let op, dit is de tweede maandag van de maand. 
 

Deel dit nieuwsbericht: