Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Theaterserie 'Meedoen' krijgt vervolg in 2014

Woensdag 12 februari

Vooraankondiging

Wijkwinkel en Deventer Schouwburg geven vervolg aan theaterserie ‘Meedoen’.

De Wijkwinkel en Deventer Schouwburg geven in 2014 een vervolg aan de theaterserie Meedoen met vier voorstellingen over maatschappelijke thema’s. Zij zoeken hierbij opnieuw de verbinding en samenwerking met betrokken organisaties in Deventer.

Eerste voorstelling over autisme

Op 29 april om 19.30 uur wordt de aftrap gegeven met de voorstelling ‘Een indiaan in huis’, over autisme. Dankzij samenwerking met Mindfit/Dimence, Vriendendiensten Deventer, Oudervereniging Balans en Mee IJsseloevers kan theatergroep Bint deze voorstelling met herkenbare situaties, spelen.

De vier partijen zijn op deze avond aanwezig met informatie over het thema en zijn gesprekspartner voor wie vragen heeft.

De doelen

Wijkwinkel probeert op deze manier bij te dragen aan een positieve beeldvorming over, en meer begrip voor kwetsbare groepen in onze samenleving voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is.

Op een theatrale, luchtige manier worden herkenbare situaties in beeld gebracht, die aanleiding kunnen zijn voor een nagesprek. Bij de voorstelling ‘Een indiaan in huis’ is hiervoor na de pauze gelegenheid, waarbij de deskundige partijen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

In de pers

Vanaf begin maart verschijnt meer specifieke informatie over ‘Een indiaan in huis’. Iedereen die te maken heeft met autisme, hierin geïnteresseerd is of er meer over wil leren, wordt van harte uitgenodigd.

Theaterserie 2014

Naast de voorstelling over autisme op 29 april, komen de thema’s mantelzorg (juni), laaggeletterdheid (september) en borstkanker (oktober/november) aan de orde.

De theatervoorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente Deventer en de Stichting Doen.

Deel dit nieuwsbericht: