Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Toine Manders bezoekt Spikvoorde

Vrijdag 14 februari

Toine Manders, lijstrekker van 50PLUS bij de Europese verkiezingen brengt zaterdag 15 februari een bezoek aan Overijssel. Voorafgaand aan een ontmoeting met de leden van 50PLUS bezoekt Manders de woonlocatie Spikvoorde van zorggroep Solis en InteraktContour te Deventer. Manders wil zien hoe in de praktijk ouderen en jongeren met een niet aangeboren hersenafwijking met elkaar leven, zorg geboden krijgen waarbij nieuwe technieken worden ingezet.

InteraktContour is er voor mensen die last hebben van de gevolgen van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten van InteraktContour en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. InteraktContour biedt daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland, waarbij moderne toepassingen van E-health (bijv. Telezorg) worden ingezet.

50PLUS heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat Europa moet bijdragen aan innovatie, ontwikkeling en productie van nieuwe medicijnen en zorgconcepten. Het inzetten van nieuwe technologiën zoals beeldverbindingen kan tot grote kwalitatieve verbeteringen, lagere kosten leiden en biedt de mens die aangewezen is op zorg meer zelfstandigheid. 50PLUS tekent daar wel bij aan dat die nieuwe ontwikkelingen nooit ten koste mogen gaan van het persoonlijk contact.

Programma Werkbezoek:

12.00 uur: Ontvangst  koffie/thee
12.15 uur: presentatie zorgorganisatie(s)
12.30 uur: Lunch (interactief met ruimte voor uitwisseling met cliënten /medewerkers + toelichting project E Health
13.30 uur: Korte rondleiding  
14.00uur: Afsluiting

========================================================

Meer info: Toine Manders 0031 6 20004680

Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom het werkbezoek aan InteraktContour mee te maken.

ADRES: InteraktContour/ Woonlocatie Spikvoorde
MC Escherweg 2-46
7425 RJ Deventer
Tel. 0570 502509

 

Deel dit nieuwsbericht: