Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Inspirerende Kick-off

Maandag 3 maart

Op 28 februari j.l. is in de Business lounge van Go Ahead Eagles de kick-off gegegeven voor het project ‘Dementie in beweging’. De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen op dementie. Zorggroep Solis sluit aan bij deze ontwikkelingen in de zorg voor mensen met dementie. Binnenkort start Zorggroep Solis daarom met het programma ‘Dementie en Bewegen’.

Tijdens de kick-off zijn genodigden geïnformeerd over de inhoud van het programma. Professor dr. Erik Scherder, hoogleraar en hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, was een van de gastsprekers tijdens dit evenement. Hij heeft, op zeer inspirerende wijze een presentatie over ‘bewegen en het brein’ gegeven.

Programmamanager Susan Vrijkotte heeft een toelichting gegeven op dit onderzoek, waarbij de effecten van bewegingsgerichte zorg gemeten worden. Betrokken medewerkers van Solis hebben van Dr. Angèle Jonker, gepromoveerd sciaal gerontologe, een toelichting gekregen op de training die zij hen zal geven.

Zorggroep Solis beoogt met dit programma nog meer inzicht te krijgen in wat beweging doet voor deze groep mensen en met name voor onze cliënen en bewoners. De resultaten van het onderzoek, met een looptijd van een jaar, zullen na afloop bekend gemaakt worden.

Deel dit nieuwsbericht: