Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Training leden sociale wijkteams Deventer

Donderdag 26 november

Op donderdag 19 november j.l. heeft Solis thuiszorg een training gegeven aan leden van de sociale wijkteams van de gemeente Deventer. Doel van de scholing was om de leden, allen met verschillende achtergronden en vanuit verschillende organisaties, inzicht te geven in veelvoorkomende problematiek en aandoeningen bij ouderen. Opdat zij in hun rol van wijkteamlid tijdig deze problematiek (h)erkennen en hier adequaat op kunnen handelen.

Ook de rol en de werkzaamheden van de S1 verpleegkundige zijn uitgebreid aan de orde gekomen. 

Vier trainingen

De organisaties die mensen leveren aan de sociale teams, verzorgen allen een training voor alle teamleden. In totaal worden er vier verschillende trainingen gegeven. Deze trainingen worden in totaal drie keer gegeven, leden van de wijkteams moeten in ieder geval drie van de vier trainingen bijwonen. De groepsgrootte wordt daarmee beperkt tot maximaal 15 leden per training. 

De training vanuit Solis Thuiszorg was goed opgezet en mede door haar interactiviteit niet alleen leerzaam maar ook erg leuk. De training werd verzorgd door S1 verpleegkundigen en leden van een sociaal wijkteam, Ineke Schoemaker en Kelly Verhaard. Het middagprogramma stond vooral in het teken van dementie en werd daarom gegeven door casemanager Dementie, Netty van de Grootevheen.  

De volgende trainingen vinden plaats in december en februari. Voor meer informatie neem je contact op met Laura van Sluijs via mail of via 06 2398 2021.

Deel dit nieuwsbericht: