Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Mindfulness: met aandacht leven

Maandag 17 maart

Op woensdagavond 9 april 2014 is er een informatieavond over “Mindfulness: met aandacht leven”, van 19.30-21.30 uur. De organisatie is in handen van de Wijkwinkel en Mindfit. De bijeenkomst wordt gehouden in St Jurriën, P.C. Hooftlaan 97 te Deventer.

Het Engelse begrip ‘mindfulness’ is in het Nederlands het best te vertalen als ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandacht’. De term raakt steeds meer ingeburgerd in het Nederlandse taalgebruik.

Mindfulness duidt op leven met aandacht voor het hier en nu. Dit lijkt gemakkelijk, maar we leven heel vaak ‘op de automatische piloot’, we zijn druk en doen de dingen met routine. Vaak zijn we vooral met het verleden bezig of met de toekomst. Daardoor glipt de dag ons soms door de vingers. Daarnaast kan ons drukke leven met veel stress allerlei klachten met zich meebrengen.

Door met milde aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu, ontstaat een groter bewustzijn en kunnen we leren anders en beter om te gaan met de diverse ‘weersomstandigheden’ in het leven, zoals momenten van stress, spanning, pijn en ongemak.

Over de voorlichting

Met aandacht aanwezig zijn in het huidige moment kan worden geleerd door training en oefening. Annelies Peters van Mindfit vertelt wat mindfulness is en zal u informeren over de cursus “Kennis maken met mindfulness” waarin het ontwikkelen van aandacht voor het hier en nu centraal staat. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden.

Woensdag 9 april 19.30-21.30 uur
St Jurrien | PC Hooftlaan 97 Deventer
Aanmelden: www.wijkwinkeldeventer.nl (via agenda) of telefoonnummer 0570-675700
Gratis toegang

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Peters, kring collectieve preventie Mindfit, 088 6463348 of annelies.peters@mindfit.nl.

Deel dit nieuwsbericht: