Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Gemeentewerkers druk in tuin De Bloemendal

Vrijdag 21 maart

Woonzorgcentrum De Bloemendal heeft een heel grote tuin. Normaal moet er al veel in worden gedaan, maar de milde winter maakte het mogelijk extra veel te doen. Nu al zijn de grote vijver, het enorme terras en de paden zichtbaar. Zo ervaart iedereen de geweldige ruimte. Het ligt in de bedoeling een echte wandel-, beweeg- en beleeftuin te scheppen, niet alleen voor de bewoners van De Bloemendal, maar voor de hele wijk.

De gemeente Deventer is intensief betrokken bij de ontwikkeling van onze wandel-, beleef- en beweegtuin. Nadat er begroeiing weg is gehaald, oogt de tuin al veel lichter. Nu is vervolgens de tijd aangebroken om te planten, zodat de tuin straks met het mooie weer voor alle bewoners en wijkbewoners toegankelijk is en er gewandeld kan worden. Vanuit de gemeente hebben op 20 maart 25 medewerkers zich heel de middag vrijwillig ingezet.
Een groep met groene vingers heeft planten ingepoot, anderen zijn gaan wandelen met bewoners.

Vandaag, vrijdag 21 maart, komt er via NL Doet ook nog een ploeg vrijwilligers, die met het inplanten en zaaien van het gras en met de aanleg van banken gaat helpen: keiharde werkers die ondanks het regenachtige weer veel gezelligheid met zich zullen meebrengen.

Deel dit nieuwsbericht: