Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Informatie over de Sociale Teams in Deventer

Dinsdag 15 december

Heeft u zorg of begeleiding nodig? Heeft u een vraag over omgaan met geld? Wilt u zich inzetten voor een ander of heeft u ideeën over hoe uw buurt prettiger en veiliger kan worden? Het sociaal team denkt graag met u mee en weet wat u met uw kennis en ervaring concreet kunt doen voor de buurt.

Wanneer u het zelf of met mensen uit uw eigen kring niet geregeld krijgt, springt het sociaal team bij. Soms regelt het sociaal team steun van iemand die gespecialiseerd is.

Oplossingen op maat

Een sociaal team bestaat uit ervaren professionals met verschillende achtergronden en ervaringen. Bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijk werk, buurtwerk, financiën en schulden, wijkverpleging en ondersteuning en begeleiding. De professionals werken samen
met u aan praktische oplossingen. Er zijn 9 sociale teams in de gemeente Deventer. De sociale teams zorgen voor toegang tot de juiste hulp. En ook dat er betere afstemming komt tussen verschillende hulpverleners.

Uw vraag aan het sociaal team

Komt u er zelf even niet meer uit, en heeft u ondersteuning nodig? Of heeft u een idee hoe u de buurt kunt verbeteren? Met alle hulpvragen of ideeën kunt u terecht bij het sociaal team in uw wijk. Bijvoorbeeld:
•    bij problemen met het huishouden, door ziekte
•    bij eenzaamheid
•    bij geldproblemen
•    bij vragen over werk
•    bij emotionele of psychische problemen
•    voor ondersteuning en begeleiding bij woonproblemen
•    als u zorgen heeft over iemand in uw omgeving
•    als u een idee heeft over hoe de buurt veiliger of gezelliger kan worden

Werkwijze sociale teams

Als u een vraag of idee heeft dan neemt u contact op met het sociaal team in uw wijk. U krijgt dan een persoonlijk gesprek. Dat kan bij u thuis zijn, of op een andere plek waar u zich prettig voelt. Dit gesprek is bedoeld om een goed beeld te krijgen van uw situatie. De medewerker van het sociaal team luistert en zoekt samen met u naar oplossingen.

Contact

Wilt u weten welk sociaal team bij u in de wijk werkt? Dit kunt u vinden op internet: http://socialeteams.deventer.nl/contact
U kunt uw vraag aan de sociale teams ook telefonisch doorgeven, tussen 9.00 - 17.00 uur via tel. 0570 - 14 0570 en buiten kantooruren via Sensoor, tel. 0900 - 0767 (5 cent per minuut).
 

Deel dit nieuwsbericht: