Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

De blauwe envelop verdwijnt: hulp nodig?

Maandag 4 januari

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat de blauwe envelop verdwijnt. Veel mensen maken zich daar zorgen om. Vanaf 1 januari ontvangt u informatie over toeslagen alleen nog digitaal. 

Het verdwijnen van de blauwe envelop gebeurt de komende jaren gefaseerd en tenslotte  zal alle communicatie tussen burger en Belastingdienst, online via MijnOverheid (mijnoverheid.nl) verlopen. In plaats van een blauwe envelop ontvangt u uw post in uw persoonlijke digitale berichtenbox. Maar ook steeds vaker kunt u met uw DigiD andere zaken regelen zoals declaraties bij uw zorgverzekering, AOW en Persoonsgebonden budget.

MijnOverheid en DigiD

De Belastingdienst is gestart met het versturen van aankondigingen per brief, om te melden dat uw volledige communicatie via de online berichtenbox van de overheid gaat lopen. U meldt zich daarvoor aan op MijnOverheid, met behulp van uw DigiD. Vanaf dat moment ontvangt u de post van de Belastingdienst digitaal en doet u ook uw aangifte en toeslagaanvragen digitaal.

Inloopspreekuren in Bibliotheek en Wijkwinkel

Wilt u ook met een DigiD en MijnOverheid aan de slag? Dan kunt u hiervoor vanaf 11 januari in de Bibliotheek en Wijkwinkel Centrum en Keizerslanden terecht op een inloopspreekuur. U wordt door ervaren vrijwilligers op weg geholpen bij het aanvragen van een DigiD en het activeren en leren kennen van MijnOverheid en de berichtenbox. Voorwaarde is wel dat u enigszins met de computer overweg kunt en een geldig emailadres hebt.

De spreekuren zijn op:
•    Maandag  11, 18 en 25 januari en 1 februari 10.00-12.00 in de Wijkwinkel Centrum, Brink 70, Deventer
•    Donderdag 14, 21, 28 januari en 4 februari 13.00-15.00 in de Wijkwinkel Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3, Deventer

Cursus Werken met de e-overheid

Wilt u een stapje verder gaan, dan is het ook mogelijk om u op te geven voor een cursus “Werken met de e-overheid”. Daar leert u omgaan met de digitale gemeentelijke en landelijke overheidsdienstverlening. Het leren werken met DigiD is een essentieel onderdeel van de cursus. Verder komen onderwerpen zoals ‘zoeken en vinden’, ‘aanvragen’, ‘een afspraak maken’ en  ‘formulieren invullen’ aan bod. 

Niet digitaal

Heeft u geen computerervaring en wilt u wel graag leren omgaan met de computer, dan kunt u de cursus ‘Digitale basisvaardigheden’ volgen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de spreekuren en/of aanmelden voor de cursus ‘Werken met de e-overheid’ of ‘Digitale basisvaardigheden’? Neem contact op met taaldigipunt@obdeventer.nl of bel naar 0570-675704.


 

Deel dit nieuwsbericht: