Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Wandelen met ABN AMRO

Woensdag 21 mei

Medewerkers van ABN AMRO hebben maandag 19 mei samen met bewoners van het woonzorgcentrum De Bloemendal van Zorggroep Solis een heerlijke ochtend gehad.

Maatschappelijk betrokken ondernemen met Solis

Tijdens de 8e Deventer Beursvloer, die plaatsvond op 5 november jl. in de GA Eagles Business Lounge heeft Zorggroep Solis een “match” gemaakt met o.a. Sallcon en ABN AMRO. Doelstelling van de beursvloer, waar maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven samenkomt, is in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen te onderzoeken waar ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat dat gelukt is kunt u hier lezen!

Zefanja Bolwerk, adjunct kantoordirecteur ABN AMRO Deventer: “ABN AMRO wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid vorm en inhoud geven. Onze aanwezigheid op de Deventer Beursvloer was dus een logische stap. Toen ik in gesprek kwam met iemand van Zorggroep Solis was er vrij snel een afspraak gemaakt.

Samen met Zorggroep Solis hebben we een inventarisatie gemaakt van wat de mogelijkheden zijn. Die zijn talrijk, er is zoveel wat wij voor deze groep van kwetsbare ouderen kunnen doen. Na wat over en weer sparren hebben we besloten een maandag ochtend, dan zijn wij wel aan het werk maar is ons kantoor voor het publiek gesloten, te besteden aan een aantal bewoners Zorggroep Solis.

Wandelen met bewoners

Op 19 mei zou het dan gaan gebeuren. Met zes collega’s togen wij naar woonzorgcentrum De Bloemendal om daar met een zestal (rolstoel)bewoners een gezellige wandeling te maken. Dat het zo’n mooie dag zou worden konden we alleen maar hopen!

Activiteitenbegeleider Meta van Ekeren: “Met een volle tas met thermoskannen, kopjes en lekkere koeken, bepakt en bezakt, begonnen we onze wandeling in de pas nieuw aangelegde tuin van De Bloemendal. De rododendrons staan prachtig in bloei en de paden zijn genoeg ingelopen waardoor we er makkelijk overheen konden met de rolstoelen.

Iedereen moest natuurlijk even wennen aan het besturen van een rolstoel maar na een paar hobbeltjes genomen te hebben waren de medewerkers van ABN-AMRO er snel handig in. Vanaf de tuin konden we zo het park in rijden en liepen we met het gekras van de kraaien op de achtergrond heerlijk tussen het frisse groen.

Het was erg gezellig. In een schaduwplek tussen de boomstammen hebben we met zijn allen lekker koffie gedronken. Na een 20 minuten waren we weer aan de warmte van de zon toe en werd de wandeling vervolgd. Als ik me niet vergis heeft iedereen, ook de ABN-AMRO-ers, van de wandeling genoten. De combinatie van het heerlijke voorjaarszonnetje waaraan we ons konden opwarmen, het uitzicht op de dieren in het park, maar vooral de onderlinge gezelligheid zorgde voor een heel geslaagde ochtend!”

ABN AMRO heeft het voornemen uitgesproken een dergelijke activiteit zeker te willen herhalen na de vakantieperiode. Ik zeg: doen! Het zijn déze dingen die het dagelijkse leven van onze bewoners meer de moeite waard maken!”

Wilt u ook maatschappelijk betrokken ondernemen?

Interesse om met Zorggroep Solis maatschappelijk betrokken te ondernemen? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Jenny Osinga, tel. (0570) 698 270 of via jenny.osinga@zorggroepsolis.nl.

Deel dit nieuwsbericht: