Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Lintje verrast aquariumverzorger

Woensdag 4 mei

Twee jaar nadat Aqua Terra (bond van aquariumhouders) hem onderscheidde met het Zilveren Schepnet voor zestig jaar lidmaatschap, werd Deventenaar Albertus Aloisius Mol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

"Ik had bedacht dat mijn zoon een onderscheiding zou krijgen. Achteraf vind ik dit wel leuk, maar van mij had het niet gehoeven", zie de 82-jarige Mol in de Lebuïnuskerk.


Al ruim viertig jaar verzorgt de decorandus aquariums in verzorgingshuizen van Zorggroep Solis; St. Jurriën, G&V en PW Janssen . "Twee keer in de week doe ik dat bij zes instellingen en AKZO in Deventer en eens per weer bij Casa Bonita in Twello." Volgens Mol is veel voer geven de grootste valkuil. Van een buurman kreeg hij al tiener zijn eerste aquarium.  "Een grote van 1,20 meter. De vissen kreeg ik van een maat van die buurman, die lid was van de bond." Anno 2016 heeft Mol thuis een klein aquarium. Dertig jaar lang was hij penningmeester van Aquariumvereniging Vallisnera in Deventer. Velen zullen hem nog kennen van Aquariumwinkel Black Molly, die hij lange tijd runde aan de Brink. In het begin waren de Aquariums een aparte afdeling binnen zaadhandel Loenen.

Bron: Stentor 29-4-2016 door Rudi Hofman

Deel dit nieuwsbericht: