Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Workshops via Vrijwilligers Academy

Woensdag 25 juni

Onder de vlag van de Vrijwilligers Academy, opgericht door de Vrijwilligers Centrale Deventer (VCD) is Zorggroep Solis gestart met het aanbieden van workshops voor vrijwilligers in Deventer en omgeving. De eerst workshop werd 18 juni j.l. gegeven. In het  najaar worden, naast de basiscursus, nog twee workshops aangeboden. Voor vrijwilligers van Solis en Will zijn deze workshops gratis, van de andere deelnemers wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Aub opgeven via www.jaikwill.nl, wacht hiermee niet te lang want vol is vol.

Workshop Fysieke belasting en rolstoelinstructie

Op woensdag 18 juni j.l. werd de workshop Fysieke belasting en rolstoelinstructie gegeven. Een mooie gevarieerde groep vrijwilligers uit de gehele organisatie was hierbij present. Trainer Nory Tromp, enthousiast als altijd, ging na het welkom direct aan de slag.

Allereerst kregen de vrijwilligers uitleg over tiltechnieken, over hoe je met een kar of met een rolstoel loopt en waar de knoppen en hendeltjes voor bedoeld zijn. Vervolgens door naar de praktijk: een aantal vrijwilligers werd verzocht in een rolstoel plaats te nemen om vervolgens het oefenparcours op PW Janssen te doen.

Menig vrijwilliger heeft hierbij een angstig moment beleefd. Wat is dat stoepje hoog! Wat komt de muur dicht bij, wat een ervaring om zelf in de stoel te zitten. En zo’n elektrische rolstoel… pfff dat is niet niks met zo’n joystick. Iedereen kreeg hierdoor een goed idee van hoe het moet voelen om je, als cliënt, zo over te geven aan en vertrouwen te moeten hebben in degene die de stoel duwt. Dit is nu een mooi voorbeeld van ervarend leren, door deze ervaring kun je je beter inleven in de cliënt.

Na afloop wist iedereen niet alleen hoe je het beste het spoor kunt oversteken of een stoepje afgaat, maar heeft het ook gevoeld! Iedereen begreep nu beter het belang van contact maken met de cliënt, zodat deze zich gezien en in veilige handen voelt.

We kijken terug op een geslaagde middag.

Lijkt het jou ook leuk om deel te nemen aan de workshops? Kijk dan op www.jaikwill.nl of informeer bij een van de vrijwilligerscoördinatoren op de locatie's.

Deel dit nieuwsbericht: