Telefoonnummer Solis(0570) 698 298
Terug naar overzicht

Geestelijk verzorger (16-20 uur per week, Deventer)

Algemeen
Universitair
Deeltijd

Je begint je dag met een gesprek op een somatische afdeling met meneer Jonink die zich moeilijk uit en zich na zijn opname afvraagt wat voor zin alles nog heeft nu hij hier moet wonen. In het gesprek help je hem woorden te geven aan wat er in hem omgaat, verheldert wat impliciet is en geeft ruimte om de teleurstelling en het verdriet te uiten. Jij biedt vervolgens ondersteuning en kaders waarbinnen het levensverhaal een hertaling krijgt. Je onderzoekt samen waar de zingeving stokt en waar nieuwe betekenissen gegeven kunnen worden. Na dit oriënterende gesprek maak je een afspraak voor een vervolg. Na de lunch richt je de ruimte waar de gespreksgroep plaatsvind in en verwelkomt de leden van deze groep. Samen praten jullie over levensthema's als vriendschap, geluk of eenzaamheid. Je inspireert, neemt de mensen mee in verschillende gedachtegangen rondom het thema en zorgt ervoor dat iedereen gehoord wordt.  Aan het eind van de dag bereid je inhoudelijk de herdenking voor die volgende week zal plaatsvinden. Als laatste ga je naar mevrouw Drayer die op de psychogeriatrische afdeling verblijft. Jij biedt ruimte en structureert het gesprek zodat zij haar geloofsbeleving kan uitdrukken.

Jij:

  • functioneert als zelfstandig werkend geestelijk verzorger in een team met nog twee geestelijk verzorgers en werkt samen met andere disciplines
  • bent afgestemd op de belevingswereld van mensen zoals in de casuïstiek beschreven en begeleidt cliënten bij zingeving en spiritualiteit
  • hebt organisatietalent, en kunt vanuit vernieuwing denken en acteren. Je invalshoek is de huidige ontwikkeling in de zorg, en je bent in staat deze verder vorm te geven door beleidsontwikkeling en implementatie
  • bent communicatief vaardig, kunt helder formuleren en advies geven binnen verschillende werksettingen
  • beschikt over een academische opleiding Humanistiek of Theologie (geestelijke zorg) en je bent lid van de VGVZ en geregistreerd of bereid je te registeren bij het beroepsregister SKGV

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.583,96 bruto per maand (FWG 60) bij een volledige werkweek (36 uur per week). 

Scholing
Wij werken met het Solis Leerplein, een digitale leeromgeving. Hier heb je gemakkelijk en snel in beeld welke scholingen je kan doen om je te blijven ontwikkelen als professional.

Meer informatie
Neem contact op met Miek den Daas of Anne Nipius, beide geestelijk verzorger, via tel.: 0570 - 698 298. 

Solliciteren
Je kunt tot en met 22 september 2019 reageren via onderstaande knop solliciteren. Een referentenonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Medewerkers hebben voorrang volgens interne procedure. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 30 september 2019.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Zorggroep Solis in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Deze kosten worden door Solis vergoed.

SolliciterenSolliciteren
De waardering die ik terugkrijg van mijn cliënten is een enorme drijfveer
Ans de Wit

Veelgevraagde antwoorden

Biedt Zorggroep Solis een leerplek BBL verzorgende IG of verpleegkundige?

Jaarlijks biedt Zorggroep Solis leerplekken aan in het kader van de BBL. Ons uitgangspunt is dat je breed opgeleid wordt (voor verschillende doelgroepen) en dat je na afloop bij ons in dienst komt. Heb je interesse, kijk dan bij de actuele vacatures of we opleidingsplaatsen hebben.

Kan ik een open sollicitatie indienen?

Er is geen mogelijkheid voor het indienen van een open sollicitatie. Kijk hier voor de actuele vacatures.

Ik volg een zorgopleiding, heeft Solis een bijbaan voor me?

Volg je de opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige, dan hebben we mogelijkheden om je in te zetten in de weekenden en feestdagen / vakantieperiodes. Solliciteer op de vacature die het best van toepassing is en stuur je proeveboek A mee, zodat we kunnen beoordelen hoe we je kunnen inzetten.