Telefoonnummer Solis(0570) 698 298
Terug naar overzicht

Praktijkopleider

Algemeen
HBO
Deeltijd

28 uur per week.

De praktijkopleider monitort en coördineert de leer- en ontwikkeltrajecten van de leerlingen binnen onze organisatie. Solis bevindt zich in een overgangsfase waarin de regie voor het leren en opleiden steeds meer bij de student zelf komt te liggen. En taken die direct met de leerlingbegeleiding te maken hebben meer en meer door de werkbegeleiders gedaan worden. De nieuwe opleider draagt bij aan deze ontwikkeling, door de vakdeskundigheid en begeleidingscapaciteiten van de werkbegeleiders inzake de leerprocessen te vergroten. Door vraaggericht te werken en door de coachende vaardigheden van collega's in de zorg te versterken. Daar waar nodig samen op te trekken, maar ook in het kader van bij- en nascholing voor de werkbegeleiders een rol te kunnen vervullen (denk aan: uitleg over de assessments, intervisie begeleiden, groepsbijeenkomsten etc.). Op de afdeling opleidingen werk je nauw samen met vijf collega's.

Profiel
Je beschikt over een relevant (zorg-)diploma en je hebt het diploma praktijkopleider. Je hebt een hbo werk- en denkniveau. Ervaring in de ouderenzorg is een pre en je denkt actief mee over ontwikkelingen binnen opleiden en leren in de zorg, en staat open voor vernieuwingen hierin. Op het gebied van werkervaring heb je kennis van leerwerkplannen, beroepspraktijkvorming, begeleiding en beoordeling van opleidingsprocessen. Bovenal ben je, naast inhoudelijk deskundig in de leertrajecten, een sterke coach.

Er wordt een grote mate van zelfstandigheid, flexibiliteit en probleemoplossend vermogen verwacht. Er is een intensieve samenwerking en afstemming met afdelingshoofden, werkbegeleiders, collega's van het ROC én collega's van het opleidingsteam. Je bent gericht op het versterken van het leer- en ontwikkelvermogen van anderen en haalt graag het beste in de ander naar boven.

Ontwikkelmogelijkheden
Daar waar jij bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen, vinden we het ook belangrijk dat jij jezelf kunt en blijft ontwikkelen. We werken o.a. met het Solis Leerplein, een digitale leeromgeving, waarin je allerlei online-modules kunt volgen. Maar ook het bezoeken van symposia o.i.d. behoort bij je functie.

Salaris
Het salaris bedraagt bij een volledige werkweek (36 uur per week) maximaal € 3.153,90 bruto per maand (FWG 45).

Solliciteren?
Je kunt tot en met 20 september 2018 reageren via onderstaande knop solliciteren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 25 en woensdag 26 september 2018. In eerste instantie betreft het een dienstverband van een jaar, met mogelijkheid van verlenging voor onbepaalde tijd. Medewerkers hebben voorrang volgens interne procedure. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie?
Neem contact op voor functie inhoudelijke vragen met Marga Koopman, praktijkopleider, via tel.: 06 836 32703. Als de vragen van organisatorische aard zijn, dan kun je contact opnemen met Kristine Damhuis, afdelingshoofd opleidingen, tel.: (0570) 502 519.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Zorggroep Solis in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

 

SolliciterenSolliciteren
Ik ken geen dankbaarder werk dan iedere dag voor mensen zorgen.
Maartje Franken
Spikvoorde
M.C. Escherweg 2 7425 RJ Deventer
Huis bekijkenHuis bekijken(0570) 502 500

Veelgevraagde antwoorden

Biedt Zorggroep Solis een leerplek BBL verzorgende IG of verpleegkundige?

Jaarlijks biedt Zorggroep Solis leerplekken aan in het kader van de BBL. Ons uitgangspunt is dat je breed opgeleid wordt (voor verschillende doelgroepen) en dat je na afloop bij ons in dienst komt. Heb je interesse, kijk dan bij de actuele vacatures of we opleidingsplaatsen hebben.

Kan ik een open sollicitatie indienen?

Er is geen mogelijkheid voor het indienen van een open sollicitatie. Kijk hier voor de actuele vacatures.

Ik volg een zorgopleiding, heeft Solis een bijbaan voor me?

Volg je de opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige, dan hebben we mogelijkheden om je in te zetten in de weekenden en feestdagen / vakantieperiodes. Solliciteer op de vacature die het best van toepassing is en stuur je proeveboek A mee, zodat we kunnen beoordelen hoe we je kunnen inzetten.