Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Aanleunwoningen

Dit is het

Woningen die gebouwd zijn tegen of dicht bij een woonzorgcentrum heten aanleunwoningen. Bent u nog redelijk mobiel en heeft u geen grote gezondheidsproblemen, dan kunt u gebruikmaken van de aanleunwoningen van Zorggroep Solis. Er zijn aanleunwoningen bij De Bloemendal, PW Janssen, St Jurriën en Groote & Voorster. In een aanleunwoning profiteert u van de diensten van het woonzorgcentrum. De verpleging is dichtbij en bereikbaar via een eenvoudige alarmknop. Ook kunt u gebruikmaken van de maaltijdservice.

 

Dit heb ik eraan

In een aanleunwoning woont u redelijk zelfstandig met meer privacy dan in het woonzorgcentrum. Gaat uw gezondheid achteruit, dan is soms een voorkeursregeling mogelijk. U krijgt dan sneller een plaats in het woonzorgcentrum.

Vergoeding

De huur van de aanleunwoningen is afhankelijk van het type woning en van uw inkomen. Daarnaast betaalt u servicekosten voor gas, water, electriciteit, gebruik van de algemene ruimte etc.

De Bloemendal

Kale huur: € 443,74 - € 574,93 per maand
Servicekosten: € 170,- - € 233,29 per maand


Groote & Voorster

Kale huur: € 461,59 - € 573,70 per maand
Servicekosten: € 141,07 - € 171,07 per maand


St Jurriën

Kale huur: € 299,55 - € 415,- per maand
Servicekosten: € 123,62 - € 143,62 per maand


PW Janssen

Tegenover het PW Janssen zijn een aantal aanleunwoningen onder de naam ‘De Wezel’. Woningcorporatie Ieder1 is verantwoordelijk voor de verhuur van deze woningen.

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.