Telefoonnummer Solis(0570) 698 298

Woningaanpassing

Dit is het

Uw woning op maat aangepast

Er zijn mogelijkheden om uw woning aan te (laten) passen zodat u zo lang mogelijk prettig en zelfstandig kunt blijven wonen. 

Om u te helpen bij uw dagelijks leven zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar. Waar kunt u zo’n hulpmiddel aanvragen? Hoe lang duurt zo’n aanvraag en wat doet u als er een probleem is met uw hulpmiddel? Clientbemiddeling helpt en adviseert u graag.

Dit heb ik eraan

Om langer zelfstandig thuis te kunnen kan het belangrijk zijn dat uw woning aangepast wordt. Dat kan gaan om veiligheidsmaatregelen zoals het plaatsen van steunen in bijvoorbeeld WC en badkamer, maar ook het plaatsen van een traplift zodat u boven kunt blijven slapen.

Vergoeding

Sinds 1 januari 2013 worden woningaanpassingen soms vergoed vanuit de WMO.

Via de gemeente kunt u woningaanpassingen aanvragen om u in- en om uw huis goed te kunnen verplaatsen. Hiervoor kunt u terecht bij het sociale wijkteam in uw woonwijk..

 

* In verband met de invoering van de nieuwe zorgwet zijn alle prijzen en informatie op deze site onder voorbehoud. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Deze mensen staan voor u klaar

Hier kunt u terecht

Solis thuiszorg
Hermelijn 2
  • Onze wijkverpleegkundigen indiceren
  • Alle zorg dichtbij geregeld
  • complexe verpleegtechnische handelingen aan huis
  • Behandelmogelijkheden dichtbij

Veelgevraagde antwoorden

Waar wordt deze zorg en/of behandeling aangeboden?

Solis biedt deze zorg en/of behandeling aan in Deventer en omgeving. Twijfelt u eraan of u binnen dit gebied valt? Neem dan contact met ons op. Dan staan we u graag te woord.

Wat kost deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Wie betaalt deze zorg/behandeling?

Deze informatie kunt u terugvinden in de omschrijvingen van de desbetreffende dienst onder het kopje ‘vergoeding’.

Kom ik in aanmerking voor deze zorg/behandeling?

U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts of uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de vergoeding. Uw huisarts kan voor u ook een indicatie aanvragen bij het CIZ, een onafhankelijke instantie die aanvragen beoordeelt voor voorzieningen uit de wet langdurige zorg (WLZ).

Kan Solis voor mij een persoonsgebonden budget (PGB) aanvragen?

Solis kan u helpen met de aanvraag van een persoonsgebonden budget (PGB).

Bel mij terug

Wilt u in contact komen met één van onze collega’s? Laat dan hier een terugbelverzoek achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact op met Cliëntbemiddeling

Wilt u meer informatie over onze woningen, zorg of kosten? Of heeft u interesse in een woning van één van onze woonzorgcentra?

Cliëntbemiddeling